Pripreme za Izbor sportiste ZDK

NIPD “Naša riječ” Zenica i Sportski savez ZE-DO kantona organizatori su Izbora sportiste ZE-DO kantona 2012. Pripreme za proglašenje najuspješnijih sportista, sportistkinja (u validnoj i konkurenciji za invalidne sportiste) juniore, sportske nade, trenere, sportske radnike, klubove i organizacije, ali i kandidate za priznanja za životno djelo u sportu, su u punom jeku. Biće proglašen i najuzbudljiviji sportski događaj u 2012, kao i sportski uzor. Mjesto među laureatima je predviđeno i za najuspješnijeg sportskog novinara u protekloj godini. Dakle, razloga za pretek da klubovi, sportske asocijacije, sportski savezi i službe za društvene djelatnosti, ali i grupe građana na vrijeme upute prijedloge kako bi Žiri, na čijem je čelu prošlogodišnji laureat nagrade za najboljeg sportskog novinara Dino Kurbegović, kvalitetno obavi svoj dio posla.

Sve informacije vezane za dostavu prijedloga mogu se dobiti putem telefona 032 405 700 ili e-maila[email protected]. Rok za dostavu prijedloga je 1. februar.

Završna svečanost održaće se u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, krajem februara, a predviđeno je da će i ove godine biti interesantan specijalni gost (dosadašnji gosti bili su, između ostalih, Blaž Slišković, Stjepan Kljujić, Ćiro Blažević, Ivica Osim, Mehmed Buza…). Pregovara i sa aktuelnom pjevačkom zvijezdom sa bh. muzičke scene.

Kao i ranijih godina, u pripremi je i izdavanje časopisa ZE-DO sport, u kojem će biti predstavljeni svi dobitnici priznanja i upisani svi koji su bili predloženi za nagrade.

 

NIPD „Naša riječ“

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close