Pripreme finalistica za 18. izbor Miss BiH

Nakon edukativno ekoloških akcija “Više cvijeća, manje smeća” nastavljaju se pripreme za 18. izbor Miss BiH za Miss Svijeta 2013. u gradu na Vrbasu u Banja Luci….

Ovo će biti 18. put da država Bosna i Hercegovina bira svoju predstavnicu koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na izboru s najdužom tradicijom, a to je izbor Miss Svijeta, koji u svom predznaku nosi naziv “ljepota sa svrhom”.

Bosna i Hercegovina, na žalost, spada u zemlje koja o svom otpadu, odnosno tonama smeća oko nas, ne vodi cjelovitu kontrolu, uređivanje niti korisnu eksploataciju poput nekih država. Finalistice izbora snimile su mnogobrojne apokaliptične fotografije smeća što pokazuje totalnu nebrigu za vlastito okruženje, što će nadamo se utjecati na ekološku svijest naših građana, ali isto tako nadamo se da će nadležne institucije Ministarstva za zaštitu okoliša poduzeti konkretne mjere kako bi riješili ovaj gorući problem u našoj zemlji.

U proteklih mjesec dana, kada su počele pripreme, finalistkinje izbora Miss BiH za Miss Svijeta, su održale u čak 25 gradova širom Bosne i Hercegovine edukativno ekološke akcije pod nazivom “Više cvijeća, manje smeća” u mnogobrojnim osnovnim školama i obdaništima, kako bi svaka u svom gradu dala svoj doprinos i skrenula pažnju i našim najmlađim generacijama da postanu aktivni učesnici održivog razvoja te da preuzmu odgovornost za očuvanje svog grada i planete.

Nakon toga, najljepše djevojke naše zemlje okupile su se u hotelu Bosna Banja Luka. Isti dan posjetile su restoran “Stara Ada”, koji predstavlja savršen sklad enterijera sa prirodnim bogatstvima kojima je restoran okružen. Jedna od finalistkinja izbora Naida Hurić, pokazala je svoj talent i zapjevala pred mnogobrojnim prisutnim gostima, nakon čega je dobila veliki aplauz. Večer se nastavilo u caffe “Intermezzo” a završio s odlaskom na koncert grupe “Galija” u popularnoj diskoteci “Kruna” u Banja Luci.

Njihovo putovanje se nastavlja udobnim autobusom “Centrotransa” prema Makarskoj, gdje će domaćin najljepšim djevojkama BiH biti hotel Bonaca.

Glasanje je u toku i traje sve do 19. juna 2013. godine, kao i za vrijeme direktnog prenosa izbora “Miss BiH za Miss Svijeta” koji će se ovaj put održati u Banja Luci s početkom u 21:00h uz direktan prenos Televizije Republike Srpske i Televizije Federacije BiH.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close