Visoko

Prijem za tri hafiza

Načelnica mr.sci. Amra Babić danas je upriličila prijem mladog hafiza Omera Faruka Bukurević i bračni par hafiza Nijaza Aganhodžić i njegovu suprugu hfz. Adisu Aganhodžić. Među zvanicama su bili i njihovi muhaffizi, hfz. Edin ef. Bukva i hfz. dr. Safet Husejnović, zatim Glavni imam MIZ Visoko, Ibrahim ef. Hadžić, te otac mladog hafiza, hadži Seid Bukurević.

U svome obraćanju načelnica mr.sci. Amra Babić izrazila je zadovoljstvo što je u njenom četverogodišnjem mandatu općina Visoko postala bogatija sa šest novih hafiza. Načelnica se gostima zahvalila za rad koji ulažu u podizanju mladih sa kvalitetnim vrijednostima i vrlinama, te na taj način učestvuju u izgradnji boljeg sutra.

Hafiz Omer Faruk Bukurević, sin Sabine i Seida, učenik je devetog razreda OŠ “El-Manar” Sarajevo, a hifz je učio i završio pred muhaffizom hfz. Edin ef. Bukvom, imamom Bijele džamije. Zasluge za postignuti uspjeh, njegov otac Seid Bukurević, pripisuje hafizu Edinu ef. Bukvi koji je svojom podrškom i napornim radom pomogao mladom Omeru Faruku da savlada cijeli Kur'an.

Hafiz Nijaz Aganhodžić je profesor u Medresi „Osman ef.- Redžović“, a njegova supruga hafiza Adisa Aganhodžić radi kao odgajateljica u domu iste ustanove. Inače roditelji su dva dječaka i aktivno rade na odgajanju novih generacija kroz svoj rad u Medresi.

Hafiz Nijaz Aganhožić se zahvalio Načelnici na podršci koju pruža zajednici u svim oblastima i aktivnostima, kako kulturnim, sportskim, tako i vjerskim. Hafiz Aganhodžić je rekao da ova vrsta prijema znači puno zajednici i građanima, jer osjete da neko na njih pazi i prati njihov rad i napredak. Ujedno, to je i podsticaj mlađim generacijama da se trude i rade, te da mogu očekivati da će njihov rad biti primijećen.

Prisutni gosti su se zahvalili Načelnici na ovom značajnom prijemu i prepoznavanju vrijednosti koje čine jednu zajednicu.

Hafizima su ovom prilikom uručeni novčani pokloni ispred Općine Visoko.

visoko.gov.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close