Prezentacija i podjela pomagala slijepim i slabovidnim licima

Drugog dana obilježavanja 2. juna – Dana brige Islamske zajednice o slijepim i slabovidnim licima, u organizaciji Omladinskog kruga Medžlisa IZ Visoko i Udruženjem slijepih općine Visoko, u Velikoj sali Općine Visoko održana je prezentacija i podjela pomagala slijepim i slabovidnim licima.

(Ismar I. – vipromo.ba)

“Jučer smo započeli sa dijeljenjem letaka i podjelom paketa, sa izlaskom na teren posjete onih koji će primiti pakete, a danas smo upriličili prezentaciju da vidimo na koji način se mogu koristiti pomagala, odnosno kako ih u svakodnevnoj upotrebi korisiti. Nakon ove prezentacije mi ćemo određeni broj pomagala i preuzeti koji smo planirali kupiti, i napraviti strategiju za neke naše buduće akcije. Ono što ne stignemo danas podijeliti imamo namjeru u narednim danima. Također, nastavit ćemo sa posjetama i podjelom paketa i poklona, i naravno jednim razgovorom prikupljati informacije za naše buduće projekte, odnosno birgu o ovim licima”, kazao nam je hfz. Edin ef. Bukva,  koordinator edukacijskih programa mladih Medžlisa IZ Visoko.

visoko-miz-dan-brige-o-slijepim1

Paketi su namijenjeni najugroženijim članovima Udruženja slijepih općine Visoko, a određena pomagala koja su potrebna slijepim i slabovidnim licima će u mnogome pomoći ovim licima u svakodnevnom životu. Obilazak slijepih i slabovidnih bit će upriličen i u narednim danima.

visoko-miz-dan-brige-o-slijepim3

visoko-miz-dan-brige-o-slijepim4

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close