Prevent Leather: Mogući su pojačani intervali neugodnih mirisa

Članica Prevent grupacije, Prevent Leather  trenutno se suočava sa izazovom deponovanja otpada i želi informisati javnost o tome. Shodno tome u narednom periodu mogući su pojačani intervali neugodnih mirisa.  Kroz svoje poslovne procese ova kompanija podstiče održivi razvoj i aktivni je zagovornik rješavanja pitanja odlaganja industrijskog otpada animalnog porijekla. Prevent Leather će uložiti sve raspoložive resurse u rješavanje ovog pitanja kako bi se trenutna situacija kontrolisala i sanirala u što skorije vrijeme.

U proteklom periodu, Prevent Leather je ponudio određena alternativna rješenja za tretman otpada, te učestvovao na niz okruglih stolova i diskusija o ovoj temi. Nažalost, državne institucije još uvijek ne nude konkretno rješenje.  U ovom momentu kompanija  koristi privremene dostupne mjere i ulaže napore  u iznalaženje novih metoda koje će trajno riješiti izazov odlaganja otpada iz kožarske industrije.  U tome očekujemo pomoć vladinih institucija i lokalne zajednice.  Kroz projekte koji su trenutno u implementaciji te one koji se planiraju u narednih šest mjeseci, proizvodnja organskog otpada bit će smanjena na 60% a cilj do aprila ove godine je smanjenje na 30% sadašnjih dnevnih količina.  Na taj način, Prevent Leather ide dalje u rješavanju ovog bitnog pitanja za razvoj poslovanja u oblasti kožarske industrije.

Prevent Leather posluje u Visokom, nekadašnjem sjedištu kožarske industrije za region, i pri tome zapošljava 850 uposlenika. Poslovanje ove kompanije obuhvata  procese od obrade sirove kože do finalnog proizvoda koji se dalje koristi za proizvodnju autopresvlaka. Otpad koji nastaje tokom ovih procesa karakteriše se kao industrijski animalni otpad a sličan otpad nastaje i u proizvodnim procesima industrije obrade mesa.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close