Pres-konferencija u RK Bosna Sarajevo: Studenti se mogu spasiti

Rukometni klub Bosna Sarajevo može se spasiti. Zaključak je to danas održane pres-konferencije u prostorijama velikana u ulici Hamze Hume

Najtrofejniji bh. rukometni kolektiv proživljava najteže dane svoje historije, a Bosna je na početku ove sezone bila pred gašenjem. No Radna grupa za spas Bosne uspjela je spasiti što se spasiti može, pa su studenti zaigrali Premijer ligu BiH i tako izbjegli kaznu od tri godine izbivanja iz elitnog ranga bh. rukometa.

– Ovo je pokušaj spasa rukometnog giganta, ne zbog ličnih interesa, jer nas to ne zanima, već zbog stotina djece, koja treniraju u Bosni. Radna grupa je tu na dobrovoljnoj bazi i želim istaći da klubu ne treba milostinja, već strateški partner i firma, koja može imati odličnu reklamu ako bude generalni pokrovitelj. Bosna ima ime i sada nam treba prezime, da bismo spasili klub i našu djecu, istako je na Rijad Kobilj, član Radne grupe za spas Bosne, koji ističe da klub trenutno preživljava.

– Mi se nekako snalazimo za organizaciju utakmica, ali  i to teško postaje, a sad ću vam dati primjer. Za naredni meč protiv Maglaja sudije su iz Banje Luke, a delegat iz Ljubuškog, te to naravno povećava naše troškove. Ne želim reći da neko namjerno radi protiv nas, ali neke stvari su previše očigledne i očito da su nas mnogi otpisali, istakao je Kobilj.

(Opširnije u sutrašnjem printanom izdanju Oslobođenja)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close