Premijeru Plevljaku predstavljena inicijativa o otvaranju javne kuhinje u Visokom

Predstavnici UG „Mladi volonteri“ Visoko, Belmin Debelac i Sijana Lopo, kao koordinatori projekta, zatražili su od premijera Fikreta Plevljaka podršku u realizaciji otvaranja javne kuhinje u Visokom, tokom susreta, u sjedištu ZDK.

Po riječima Debelca, ideja o otvaranju javne kuhinje u Visokom prisutna je već šest godina. Dosada je dogovoreno da Općina Visoko obezbijedi prostor za potrebe javne kuhinje kod Željezničke stanice u Visokom, Centar za socijalni rad Visoko će sačiniti kriterije budućih korisnika javne kuhinje, dok će volonteri Udruženja vršiti dostavu obroka starijim i iznemoglim osobama. U početku će javna kuhinja u Visokom pripremati 200 obroka dnevno, a najveća finansijska podrška očekuje se od visočke privrede.

Ovom prilikom, premijer Plevljak je podržao projekat i izrazio želju da se u projekat pokretanja javne kuhinje u Visokom najviše angažira omladina, kroz omladinska udruženja, ali i kao pojedinci.

Susretu u sjedištu ZDK prisustvovale su i Blanka Dizdarević iz Odbora za pitanja mladih, pri Uredu premijera ZDK, i Meldina Ugarak, zastupnica u Skupštini ZDK.

Pres služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close