Visoko

Premijer Miralem Galijašević u privatnoj posjeti kompleksu Ravne

U nedjelju 12. augusta 2018. u privatnoj posjeti kompleksu Ravne boravio je predsjednik Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, u pratnji supruge.

Prilikom posljednje posjete Fondaciji ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ premijera Galijaševića i kompletnog sastava Vlade ZDK u februaru 2018., gospodin Galijašević je obećao da će doći u dužu privatnu posjetu lokacijama na kojima radi Fondacija. Premijer je održao obećanje i proveo nekoliko sati u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne, parku ‘Ravne 2’ i Aero banji.

Bio je prijatno iznenađen napretkom kojeg je tim Fondacije učinio od prethodne posjete. Posebno je impresionirao broj posjetilaca koji su ovu nedjelju došli iz Češke, Holandije, Njemačke, Italije, Slovenije Hrvatske, zatim bh. dijaspore te Bosanci i Hercegovci iz svih dijelova zemlje. Oni su potvrdili popularnost kojeg projekt bosanskih piramida uživa u svijetu.

Premijer Galijašević je tokom razgovora s direktorom Fondacije dr. Semirom Osmanagićem posebnu pažnju posvetio unaprijeđenju turističke infrastrukture u kompleksu Ravne kako bi se svi posjetioci osjećali komforno i zadovoljno.

Piramidasunca.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close