Prema pisanju portala Handballme.me, Danijel Šarić 2015. će branit za Katar

Kako piše portal Handball Montenegro, naš sada već bivši reprezentativac Danijel Šarić, iskusni golman Barcelone i jedan od najboljih svjetskih čuvara mreže, na Svjetskom prvenstvu 2015. branit će za domaću selekciju Katara. Šarić je, navodno, sve već dogovorio s katarskom rukometnom federacijom, dobio je pasoš i već do kraja sedmice bit će predstavljen kao veliko pojačanje.

Pretpostavlja se da je najzaslužniji za njegov angažman bio bivši selektor Španije i trener Barcelone Valero Rivera, koji će na SP voditi Katar. Osim Šarića, za reprezentaciju zemlje iz Golfskog zaljeva igrat će i lijevi bek Atletiko Madrida Nikolaj Markusen. Prema informacijama portala Hanballme.me, katarski savez pokušat će, osim njih dvojice, angažirati još pet vrhunskih igrača za SP 2015. a svi oni, izuzev Šarića, jer je golman, morat će nastupati u domaćoj ligi.

Dobojlija Šarić (36) posljednji nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine imao je prije dvije godine, protiv Estonije. Branio je boje Crvene zvezde, Sintelona, Portland San Antonija, dok je svoju klasu potvrdio u dresu Barcelone, s kojom je prije dvije godine osvojio Ligu šampiona.

Tada je bio junak finalnog meča, protiv najvećeg rivala Sijudad Reala (27:24), ubilježivši 26 odbrana. Osvojio je tri titule u Španiji, jedan Kup, tri Superkupa, dva Kupa Kralja i jedan Superkup Katalonije.

Avaz – A. Č.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close