Predstavnici OSCE-a u Ministarstvu pravosuđa i uprave ZDK

Almazbeck Usenoff i Cristian Barale, šefovi terenskih ureda OSCE-a u Zenici i Travniku, posjetili su jučer Ministarstvo za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kantona.Tom prilikom su razgovarali sa ministricom Romanom Brkić o dosadašnjoj saradnji ove dvije institucije.

Predstavnici OSCE-a izrazili su zadovoljstvo saradnjom ostvarenom sa ovim ministarstvom, a bilo je govora i o narednim planovima u realizaciji nekih zajedničkih projekata. Jedan od njih je i apliciranje za sredstva iz Evropskih fondova potrebna za rekonstrukciju Općinskog suda u Kaknju za koji se već radi projektna dokumentacija. Takođe, razgovaralo se i o upošljavanju dva stručna saradnika u Kantonalnom tužilaštvu, za čiji rad su sredstva obezbijeđena od strane OSCE-a na period od dvije godine, a sve sa ciljem boljeg implementiranja Strategije za rješavanje predmeta ratnih zločina.

Ovaj sastanak bio je ujedno i oproštajni susret Almazbeck Usenoffa koji uskoro odlazi na novu dužnost zbog zatvaranja terenskog ureda OSCE-a u Zenici. Poslove ovog ureda preuzet će terenski ured OSCE-a iz Travnika pa je njegov šef Cristian Barale obećao da će nastaviti sarađivati sa resornim minsitarstvom na već započetim projektima u oblasti pravosuđa.

www.magazinplus.eu – Press ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close