Predstavnici Općine Visoko prisustvovali na trodnevnoj obuci

Općina Visoko je na osnovu Javnog poziva objavljenog od strane Federalnog ministarstva za razvoj, poduzetništvo i obrt za odabir korisnika Grant sheme „Unapređenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH“ aplicirala projektom „Izgradnja pješačke staze u poslovnoj zoni Ozrakovići“ čija je ukupna vrijednost 131.243,20 KM. Aplicirani projekat je prihvaćen od strane nadležnog Ministarstva na osnovu čega su nam dodijeljena Grant sredstva u iznosu 104.994,56 KM. Projekat se realizuje kao zajednička inicijativa Ministarstva, Švicarske vlade i UNDP-a. Bitno je istaći da će Općina Visoko za realizaciju ovog projekta obezbjediti dio sredstva iz Budžeta Općine Visoko.
Nakon procedure potpisivanja Ugovora o dodjeli sredstava, Federalno ministarstvo za razvoj, poduzetništvo i obrt u saradnji sa Švicarskom vladom i Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) organizovalo je trodnevnu obuku na temu „Implementacija, monitoring i evaluacija projekata“.
Pored Općine Visoko, obuci su prisustvovali i predstavnici drugih općina s područja Federacije, koje su također dobili Grant poticajna sredstva za unapređenje poduzetničkih zona čija je ukupna vrijednost 1.495.000,00 KM. Od ukupno 40 općina koje su aplicirale na navedeni Javni poziv, odabrano je 11 općina čije su aplikacije ocijenjene najboljim za razvoj poduzetništva.
Općina Visoko će početkom slijedeće godine krenuti u implementaciju odobrenog projekta „Izgradnja pješačke staze u poslovnoj zoni Ozrakovići“.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close