Predstavljen poster za ceremoniju Oscara

Američka filmska akademija, koja po 85. put organizuje dodjelu Oscara, osmislila je ove godine zvanični poster ceremonije, koja će se održati 24. februara u Los Angelesu, kao omaž svim “najboljim filmovima” u istoriji Hollywooda.

Svaka od 84 zlatne statuete na posteru predstavlja jedan nagrađeni film – Oscar u smokingu za “Umjetnika” (2011), Oscar okrenut prema mikrofonu za “Kraljev govor” (2010), Oscar koji odgovara na pitanja u kvizu za “Milionera iz blata” (2008).

Novija ostvarenja je lakše prepoznati, što nije slučaj sa onim starijeg datuma.

Autor postera je 26-godišnji britanski crtač i ilustrator Oli Mos koji je na TWitteru objasnio da se u radu uglavnom oslanjao na svoje kinematografsko znanje ili uspomene na pojedine filmove, ali da je za one najstarije, poput “Kavalkade” slavnog Franka Loyda iz 1933. ipak morao malo da istražuje.

Novi film reditelja Stevena Spilberga, “Lincoln”, sa 12 nominacija predvodi ovogodišnja ostvarenja u trci za prestižne nagrade Američke filmske akademije, koje će biti dodijeljene 24. februara u Hollywoodu.

Dodjela Oscara održaće se 24. februara u pozorištu Dolby Theatre u Hollywoodu, domaćin večeri je Seth MacFarlane i biće prenošena u 225 zemalja svijeta.

www.magazinplus.eu – Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close