Predsjedništvo BiH prihvatilo poziv Obame za sudjelovanje na Summitu u borbi protiv ISIL-a

Predsjedništvo BiH je na današnjoj redovnoj sjednici prihvatilo poziv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame, upućen predsjedatelju Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, za sudjelovanje na Summitu vođa u borbi protiv ISIL-a i nasilnog ekstremizma, koji će biti održan u New Yorku, 29. septembra.

Također, Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Narodne Republike Kine Xija Jinpinga i glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona, upućen predsjedatelju Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, za sudjelovanje na Susretu svjetskih vođa o rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena: opredijeljenost za akciju (UN-Women), koji će biti održan u New Yorku, 27. septembra.

Prihvaćen je i poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, upućen Predsjedništvu BiH, za službeni posjet Republici Turskoj krajem 2015. godine.

Donesena je Odluka o prihvaćanju sporazuma i određivanju potpisnika za Sporazum o osnutku fonda zemalja Zapadnog Balkana.

Dato je odobrenje za zaključivanje Memoranduma o suradnji u području mladih između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva školstva, znanosti, istraživanja i sporta Republike Slovačke, te Sporazuma o provedbi zajedničke platforme o upravljanju podacima za razvitak regionalnog sustava ranog upozoravanja i analize rizika “Granična straža”.

Predsjedništvo BiH je odlučilo da uputi pozive glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu i predsjedniku Narodne Republike Kine Xiju Jinpingu da posjete Bosnu i Hercegovinu 2015. godine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Autor: Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close