Predsjednik koalicije “Prvi mart” Emir Suljević kod premijera Fikreta Plevljaka

Predstavnici građanske koalicije “Prvi mart”, organizacije civilnog društva, udruženja/ udruga žrtava, udruženja boraca, organizacije povratnika, izbjeglih i raseljenih, asocijacije i pokreti koji djeluju na utvrđivanju istine i borbi protiv genocida, te zaštiti ljudskih prava povratnika, na čelu sa predsjednikom Emirom Suljagićem razgovarali su, u četvrtak, sa premijerom Fikretom Plevljakom, u sjedištu Zeničko- dobojskog kantona, o radu Koalicije i daljnjim planovima “u borbi građana Bosne i Hercegovine, da svi budemo isti i jednaki na svakom koraku naše zemlje”.

Vlada ZDK je potrebnim zakonskim odlukama omogućila da raseljene osobe na području ZDK ostvaruju prenadležnosti i aktivno je učestvovala u kampanji “Glasajmo za Srebrenicu”, na čemu se i predsjednik Koalicije Emir Suljagić javno zahvalio.

-Imamo ljudi koji su se vratili u svoja prijeratna prebivališta, prije svega na područje RS-a, ali su, iz poznatih razloga, još uvijek prijavljeni u Zeničko- dobojsakom kantonu. Mi smo iznijeli nekoliko prijedloga premijeru Plevljaku kako možemo zaštititi povratnike u smislu ostvarivanja njihovih prava. Sretni smo što imamo bezrezervnu podršku Vlade ZDK u našem radu, istakao je Suljagić.

Po riječima premijera Plevljaka, Vlada ZDK će štititi građane i njihova prava i biti otvorena za dijalog u svim procesima kojima će se i dalje raditi na jačanju države za sve njene građane.

www.magazinplus.eu – Pres služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close