Poznate reprezentacije koje će biti nosioci grupa na Mundijalu

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je danas da će nosioci grupa na Svjetskom kupu u Brazilu biti prvih sedam nacionalnih selekcija na novoj rang listi – Španja, Urugvaj, Njemačku, Argentina, Švajcarska, Belgija i Kolumbija i domaćin šampionata Brazil, koji se nalazi na 11. poziciji.

To će, sasvim sigurno, ponovo uzburkati strasti, jer su se među nosiocima našle i reprezentacije koji nikako ne bi mogle da se svrstaju u fudbalske velesile.

Ukoliko bi se dogogdilo iznenađenje i Urugvaj ispao od selekcije Jordana u tom slučaju bi u prvi šešir selekcija Holandije.

Aktualni svjetski viceprvaci imaju isti broj bodova kao i Italijani, ali kada se uzmu u obzir i decimale (1135.95 – 1135.61), prednost je ipak na strani Holanđana.

Činjenica da među nosiocima nema, na primjer, Holandije, Italije i Engleske, svakako još jednom dovodi u pitanje svrsishodnost rang-liste FIFA, a u svakom slučaju metod koji se koristi prilikom njenog sastavljanja.

Nosioci prilikom žrijebanja baraža bit će reprezentacije Hrvatske, Grčke, Portugala i Ukrajine, a protivnici će im biti Francuska, Švedska, Rumunija i Island.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close