Potpisan sporazum o dodjeli dvadeset automobila stopostotnim ratnim vojnim invalidima

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez i generalni direktor firme ASA Auto Senad Olovčić jučer su u zgradi Vlade Federacije BiH u Sarajevu potpisali Sporazum o dodjeli automobila stopostotnim ratnim vojnim invalidima.

Odabrani dobavljač ASA Auto d.o.o. Sarajevo, kao najpovoljniji ponuđač, ovim sporazumom obavezao se da će isporučiti dvadeset putničkih automobila marke Seat leon stopostotnim ratnim vojnim invalidima I grupe. Sva vozila bit će prilagođena ovoj populaciji kako bi što lakše mogli zadovoljavati svoje svakodnevne životne potrebe.

Vrijednost Sporazuma je 493.600 KM, a sredstva za nabavku automobila osigurali su Vlada Federacije BiH i Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Iz budžetskih sredstava Vlade Federacije BiH za 2014. godinu u julu ove godine dodijeljeno je 60 automobila stopostotnim ratnim vojnim invalidima prve grupe, čija vrijednost je iznosila 1,5 miliona KM, a iz Tekućih rezervi bit će dodijeljeno i 20 novih, na način kako je to propisano danas potpisanim sporazumom.

Kako je najavio direktor Olovčić vozila bi mogla biti isporučena krajnjim korisnicima do kraja ove godine.

Uime korisnika, zahvalnost Ministarstvu i ministru Helezu izrazio je zamjenik predsjednika Saveza paraplegičara Federacije BiH Mujo Aganović.

– Savez je imao dobru saradnju s ministrom koji je održao riječ i uvažio svu širinu naših zahtjeva da ortopedsko pomagalo, putnički automobil, zadovolji kriterije s aspekta naših potreba – rekao je Aganović.

www.magazinplus.eu – Vlada  F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close