Poslušajte drugačiju Ilmu Karahmet i prosudite: Da li će briljantna Bosanka iz Kiseljaka pobijediti u srbijanskom X Factoru?

Sve što zapjeva, ona izvodi savršeno… Nikada nije išla u Muzičku školu, ali je definitivno otkrila svoj poziv i od njega ne namjerava odustati… Poslušajte drugačiju Ilmu Karahmet, djevojčici iz Kiseljaka koja je bacila na koljena cijeli region nakon nastupa u ‘X Factoru’, i prosudite sami o kakvom vrsnom talentu se radi

Činilo se da pjesmu “Ima jedan svijet” niko nije mogao otpjevati bolje od hrvatske pjevačice Zorice Kondže, sve do trenutka kada ju je zapjevala trinaestogodišnja Ilma Karahmet iz Kiseljaka i oborila s nogu žiri srbijanskog izdanja popularnog muzičkog showu programa ‘X Factor’, ali i cijeli region.

Maloj Ilmi od tada telefon ne prestaje da zvoni, Facebook profil joj je zatrpan porukama, a mediji se prosto otimaju oko nove muzičke zvijezde sa ovih prostora.

Ona je, pak, u svemu tome ostala skromna, iako ne krije oduševljenja svime što se oko nje dešava posljednjih dana.

– Vrlo sam uzbuđena nakon nastupa u showu ‘X Factor’, jer, iskreno, nisam očekivala ovakvu pažnju. U Kiseljaku su svi uz mene – na nastupu su mi čestitali svi moji drugovi i drugarice i nastavnici. Jedva stižem odgovoriti na sve molbe medija, jer ih je od mog nastupa, zaista, mnogo. I Facebook profil mi je zatrpan porukama…, kaže za DEPO Portal ova fascinantna djevojčica i priznaje da je prije nastupa pred prepunom salom u Beogradu imala tremu, iako se pred kamerama tako nije činilo.

– Imala sam malu tremu pred nastup na ‘X Factoru’ iz prostog razloga što sam morala nastupiti pred poznatim muzičarima, ali dobro sam se pripremila pa je to smanjilo tremu… A zašto sam pjevala ‘Ima jedan svijet’ od Zorice Kondže? Pa, ta mi je pjesma najdraža jer joj, prosto, nijedna nije ravna, dodaje Ilma.

Na konstataciju da je pjesmu otpjevala bolje i čak od originala, skromno kaže:

– Zorica Kondža je velika estradna umjetnica, a ja sam tek došla na svijet.

Inače, Ilma Karahmet je učenica osmog razreda u Kiseljaku i nikada nije pohađala Muzičku školu. Planira je upisati nakon što završi osnovnu, jer je definitivno otkrila svoj poziv i od njega ne namjerava odustati.

Međutim, Ilma je članica AKA-demije, muzičke sekcije u okviru škole gitare “Pink Panter” koju vodi Almir Hukelić Aka. Aka-demija je ovdašnjoj javnosti postala poznata nakon sjanog nastupa u hrvatskom “Supertalentu” prije dvije godine, a Ilma je samo jedan od brojnih talenata koji su ponikli u ovoj muzičkoj skupini.

– Ilma je sa nama osam mjeseci i vrhunski je talentovana, ali, nažalost, taj talenat u BiH nema gdje da se pokaže. Nijednog trenutka nisam sumnjao da će briljirati u ‘X Factoru’ i ubijeđen sam da će na kraju pobijediti, kaže za DEPO Portal Almir Hukelić,

Poslušajte i pogledajte dva drugačija izdanja Ilme Karahmet u kojima jednako fascinira kao i kada je zapjevala “Ima jedan svijet” – nevjerovatnu izvedbu popularne turske pjesme ‘Pismanim’ i poznate sevdalinke ‘U Stambolu, na Bosforu…, koje je samo u pratnji gitare nedavno izvela u studiju FACE TV-a.

Da li je ovakav talenat dovoljan za pobjedu, prosudite sami…

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa/md)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close