Poslodavci F BiH kod Nikšića: Tematska sjednica Vlade o stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja

Mjere koje Federalna vlada poduzima ili namjerava poduzeti na stvaranju što povoljnijeg poslovnog okruženja bile su osnovna tema sastanka premijera Federacije BiH Nermina Nikšića sa saradnicima i delegacije Udruženja poslodavaca Federacije BiH na čijem čelu je bio predsjednik Upravnog odbora ove asocijacije Safudin Čengić.

Obostrano je konstatirano da je za rješavanje aktuelnih problema na ekonomskom planu neophodno zajedničko djelovanje kako bi bili prevazišli problemi s kojima se poslodavci suočavaju. U tom smislu razmotren je dokument Prijedlog mjera za izlazak iz ekonomske i društvene krize koju je sačinilo ovo udruženje, a u kojem su, prema riječima predsjednika Čengića, postavljeni ciljevi koji su zajednički za sve koji svoju budućnost vide u ovoj zemlji, usmjereni prema lakšem poslovanju, zadržavanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta.

Predstavnici poslodavaca iznijeli su niz primjera koji otežavaju njihov rad, a koji se kratkoročnim i nekim dugoročnim mjerama mogu otkloniti i tako poboljšati postojeće poslovno okruženje.

Kako je istakao premijer Nikšić otvorena je cijela lepeza bitnih pitanja, a cilj je stvaranje širokog zajedničkog fronta za promjene koje će donijeti prosperitet i bolje uvjete za poslovanje.

Na sastanku je dogovoreno da se organizira tematska sjednica Vlade FBiH s predstavnicima poslodavaca koji bi iznijeli svoje prijedloge i mjere na ovom planu jer svako poboljšavanje uvjeta za poslovanje otvara put za nove investicije, a time i nova radna mjesta.

www.magazinplus.eu – Vlada F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close