Posjeta turskih privrednika općini Visoko

U organizaciji Centra za razvoj odnosa sa BiH (BIGMEV), jučer je upriličena posjeta turskih privrednika općini Visoko, odnosno susret sa visočkim privrednicima članovima Udruženja građana–privrednika “Visoko XXI”.

(Ismar I. – vipromo.ba)

Grupa od 18 privrednika iz turskog grada Bursa razgovarala je sa direktorima i predstavnicima visočkih privrednih subjekata o mogućoj saradnji te je današnji susret bio dobra prilika za upoznavanje i razvijanje dobrih odnosa.

Visočki biznismeni su optimistični i smatraju da je ova posjeta samo početak uspostavljanja saradnje, nakon čega će uslijediti i konkretni međusobni projekti, cijeneći da ova posjeta Visokom predstavlja znažnu kariku  već dobre saradnje između Turske i BiH.

visoko-turski-privrednici1

 

Današnjem susretu turskih i visočkih privrednika prisustvovala je Općinska načelnica, kao i Selmo Cikotić, predstavnik Centra za razvoj odnosa sa BiH (BIGMEV). Inače, BIGMEV su su osnovali turski i bosanski biznismeni, akademski radnici, državni službenici i ostali stručnjaci, a osnovna mu je funkcija jačanje odnosa.

Cilj je ojačati odnose između dvije zemlje u okviru prijateljstva i u ovoj ekspanziji predstaviti BiH kao zemlju sa mnogim mogućnostima i prilikama turskim poslovnim ljudima.

visoko-turski-privrednici2

Konkretni dogovori i saradnja visočkih i turskih firmi neće se uspostaviti jednom posjetom, odnosno preko noći,  ali je dobar znak za naredni period s obzirom da je prisutna velika želja i interesovanje za saradnju, kako naših tako i biznismena iz Burse.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close