Posjeta privrednika iz Turske

U Općini Visoko, upriličen je prijem delegacije turskih privrednika predvođenih Načelnikom općine Inegol Alinur Aktaşom. Tursku delegaciju su sačinjavali privrednici iz oblasti proizvodnje tekstila, namještaja, prehrambene proizvodnje kao i iz energetskog sektora.

Uvodnu riječ na sastanku dala je Općinska načelnica Amra Babić, koja je upoznala goste o saradnji Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) sa Općinom Visoko na projektu izgradnje ambulante porodične medicine u Moštru kao i o saradnji s bratskom općinom Altindag. Također, u svom uvodnom govoru Općinska načelnica Amra Babić je prezentirala općinu Visoko u administrativnom, historijskom i kulturnom aspektu.

Tokom sastanka, upriličena je i prezentacija privrede na području općine Visoko, kao i slobodnih radnih kapaciteta u tekstilnoj, kožarskoj i trgovinskoj djelatnosti.

Nakon završetka prezentacije općine Visoko i njenih kapaciteta, uslijedilo je obraćanje Načelnika općine Inegol Alinur Aktaşa i prisutnih privrednika iz Turske, koji su se željeli informisati o načinima ulaganja, procesima postupka registracije stranog kapitala kao i poreskim i drugim obavezama koji se nameću prilikom potencijalnog investiranja u privredu.

Tokom radnog sastanka, Općinska načelnica Amra Babić iskazala je zadovoljstvo posjetom turskih privrednika i izrazila želju da se historijske i kulturne veze sa Turskom dodatno ojačaju ekonomskim vezama.

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close