Visoko

Posjeta francuske ambasadorice NJ.E. Claire Bodonyi

Francuska ambasadorica Bodonyi: Organizacija Općine Visoko i njenih službi su na zavidnom nivou

Danas je načelnica mr.sci. Amra Babić u posjetu primila ambasadoricu Francuske, NJ.E. Claire Bodonyi. U toku jednodnevne posjete ambasadorica Bodonyi je posjetila Općinu Visoko gdje je upoznata sa radom i organizacijom Općine, te daljnjim projektima.

Ambasadorica Claire Bodonyi u društvu načelnice Amre Babić i delegacije posjetila je nekoliko privrednih subjekata, među njima je firma drvne industrije „Secom“ d.o.o. Visoko i posjeta kožarskoj industriji „Nerzz Bešlagić“ Visoko, te Udruženju žena muslimanki „Sumejja“ Visoko.

Ambasadorica Bodonyi se obratila uposlenicima sa nekoliko riječi, te istakla da je načelnicu Amru Babić zapazila kao izvanrednu ličnost na skorašnjem druženju, te se tako javila želja za daljom saradnjom i ovom posjetom. Također je naglasila da ovom posjetom želi da podrži žene koje rade, posebno žene koje su angažovane u političkom životu, jer je istina da ih nema puno, kako u Bosni i Hercegovini tako ni u Francuskoj. U svome govoru je rekla da je svrha njene posjete da upozna ekonomsku viziju ove Općine, te na koji se način postiže ekonomski rast u Visokom. Izrazila je zadovoljstvo, te istakla da je organizacija i uređenje Općine Visoko i njenih službi na zavidnom nivou.

Načelnica Amra Babić se zahvalila ambasadorici na dolasku i podršci koju pruža ovom posjetom, te istakla da je današnji susret prilika da razgovaraju više o gradu Visoko, njegovima potencijalima i o planovima za razvoj. Također je spomenula da je veoma mali broj politički angažovanih žena od čega je samo pet žena načelnica u Bosni i Hercegovini, ali isto tako i pet žena ambasadorica.

visoko.gov.ba

 

 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close