Posjeta delegacije SDA BiH Visokom, Kaknju i Zenici

Delegacija SDA na čelu sa predsjednikom SDA Sulejmanom Tihićem posjetila je općine Visoko, Kakanj i Zenicu.  Predsjednik Tihić izrazio je punu podršku radu načelnice Općine Visoko Amri Babić koja je, između ostalog, najavila reviziju strategije općinskog razvoja kao najveći izazov u 2013. godini sa ciljem stvaranja uvjeta za veće investicije na tom području.  Cilj ove posjete bio je pomoći ovim općinama posredstvom struktura koje SDA ima na federalnom i državnom nivou u rješavanju dugoročnih i nagomilanih problema te realizaciji ambicioznih planova. Jačanje lokalne samouprave posebno je važno za Bosnu i Hercegovinu i njene građane i na tome treba da radimo svi, istakao je Tihić.

 

U Kaknju se delegacija SDA sastala sa načelnikom Općine Nerminom Mandrom i njegovim suradnicima, kao i direktorima tamošnjih najjačih privrednih subjekata. Akcent razgovora bio je na privrednim potencijalima, posebno Industrijskoj zoni Kaknja kao području koje može biti interesantno domaćim i stranim ulagačima jer im zbog stimulacija nudi trenutno možda najpovoljnije uvjete u Bosni i Hercegovini.  Razgovarano je i o energetici, sektoru u kojem ovo područje ima veliku tradiciju (rudnik, termoelektrana) kao i izgradnji bloka 8 TE Kakanj.

 

Delegacija SDA dala je svesrdnu podršku i radu načelnika Općine Zenica Huseinu Smajloviću.  Načelnik Smjalović upoznao je prisutne o svim problemima sa kojima se susreće ova općina, te kao jedan od najvažnijih projekata općine izdvojio potpunu rekonstrukciju glavne saobraćajnica općine Zenica.  SDA je nedavno imenovala Savjet načelnika Stranke sa područja cijele Bosne i Hercegovine, koji će svojim programom rada utvrditi pravce i prioritete djelovanja. Svi načelnici danas zrazili su podršku ovom Savjetu te ga ocijenili odličnim potezom rukovodstva Stranke.

 

Današnjim sastancima koje je predvodio predsjednik SDA Sulejman Tihić prisustvovali su i zamjenik predsjednika Asim Sarajlić, generalni sekretar Stranke Amir Zukić, ministri u Vladi Federacije BiH Erdal Trhulj, Salmir Kaplan, Sanjin Halimović i portparol Stranke Erdal Selmanović.

 

STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close