Posao u Dohi dobilo 19 mladih iz BiH

z Bosne i Hercegovine 19 mladih će otputovati u Dohu jer su dobili posao u hotelu koji je dio renomiranog svjetskog lanca “Sheraton”, potvrdila je “Dnevnom avazu” Jovana Vezmar, program-menadžerica u “Kouzonu”, partnerskoj kompaniji u BiH.

Traže 30 radnika

“Sheraton” je za svoj hotel u Dohi tražio 30 radnika iz BiH, i to za posao kuhara, cvjećara, krojača, barmena, vratara, grupnog koordinatora, velnes recepcionera, instruktora tenisa i lobi ambasadora, kao i mnoge druge profile…

– Prijavilo nam se 300 kandidata, od toga smo odabrali 105, ali su se na razgovor za posao, 25. jula u Banjoj Luci, odazvala njih 44. Oni koji ovog puta nisu uspjeli, ostaju u bazi “Sheratona”, kao kandidati koji su, također, odličnih kvalifikacija – naglasila je Vezmar, ističući da su menadžeri “Sheratona” prezadovoljni odabranim kandidatima.

Volja za radom, opća kultura i znanje engleskog jezika na komunikacijskom nivou, neke su od osnovnih karakteristika koje su kod kandidata tražili menadžeri “Sheratona”.

Iz “Sheratona” napominju da svaki kandidat koji je dobio šansu sada ima privilegiju raditi na svjetskom profesionalnom nivou ugostiteljstva, a svi koji steknu dvogodišnje radno iskustvo kod njih, imat će daleko veće šanse da se zaposle u uglednim firmama širom svijeta.

Avionska karta

Visina plaća ovisi o poziciji, a iznose od 300 do 2.000 eura. Kandidatima su osigurani viza, avionska karta, smještaj, obroci tokom radnog vremena, prijevoz od kuće do posla, zdravstveno osiguranje, plaćene tri sedmice godišnjeg odmora, visokokvalitetni treninzi i mogućnost napredovanja, što osigurava poslodavac.

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close