Porezna uprava FBiH prodala zaplijenjenu imovinu za 887.776 KM

Porezna uprava Federacije BiH (PUFBiH), u postupku prinudne naplate dužnih javnih prihoda, prodala je zaplijenjenu imovinu poreznih obveznika-dužnika u kantonalnim poreznim uredima Novi Travnik, Livno i Sarajevo u vrijednosti 887.776 KM.

U Kantonalnom poreznom uredu Novi Travnik prodat je proizvodni objekt u vlasništvu poreznog obveznika „Remontni zavod“ d.d. Travnik vrijedan 630.000 KM. Prodavana je i imovina poreznog obveznika „BNT – traktori i autodizalice” d.d. Novi Travnik, ali nije bilo zainteresiranih kupaca.

U Kantonalnom poreznom uredu Livno prodata je imovina dva porezna obveznika-dužnika u ukupnoj vrijednosti 255.661KM. Prodato je gradilište, dvorište, centrala sa rezervoarom i dvorište magacina u vlasništvu poreznog obveznika-dužnika Unis “Unimax” d.o.o Livno, za ukupno 158.250 KM.

Od imovine poreznog obveznika dužnika “Finvest” d.d. Drvar prodati su razni strojevi u iznosu  97.411 KM.

U Kantonalnom poreznom uredu Sarajevo prodato je teretno motorno vozilo za 2.115 KM u vlasništvu poreznog obveznika „Vako International“.

Na prodaji je bila i imovina poreznog obveznika „Emerald Investment“ d.o.o Sarajevo, za čiju kupovinu su pristigle četiri ponude. Međutim, imovina je ostala neprodata, jer su ponuđene cijene bile znatno niže, pa su zbog toga bile neprihvatljive za prodaju.

Javna prodaja zaplijenjene imovine organizirana je i u Kantonalnom poreznom uredu Tuzla, međutim za kupovinu imovine nije bilo zainteresiranih kupaca, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću PUFBiH.

ekapija.BA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close