Čedomir Petrović: Dobro smišljeni scenario

Pogledajte nekoliko puta, ne morate baš mnogo pažljivo, i videćete očigledno pripremljenu „predstavu“ sa pojavom letilice i zastave. Mikser slike, kamermani i reditelj odrađuju ono što se mnogo puta vežbalo. Istog trena sa urlicima iz gledališta, sve raspoložive kamere se fokusiraju na „leteću zastavu“. I to po redu. Idemo srednji plan, da vidimo zastavu, onda krećemo laganim švenkom na gore i otkrivamo „dron“ koji vozi zastavu. Da to ne bude tek tako i možda nisu svi primetili, vraćamo se kontra švenkom na zastavu. Onda ide krupni plan, pa detalji i na kraju prelaze na polutotal da bi videli našeg igrača kako se hvata u koštac sa „Velikom Albanijom“. Kamere su sve zauzete i zato ne možemo da vidimo ništa šta se dole na terenu, u ulazu u tunel i samom tunelu događa. Sve probano mnogo puta, da se ne pogreši

Piše: Čedomir Petrović, E-novine

Od svega onoga što je kriminalizovana RDU RTS prikazala one večeri sa stadiona JNA ili Partizanovog stadiona, ostaće u pamćenju jednoipočasovni ne total u kome možemo videti ljudsku figuru u pokretu, nego široki total u kome nema aktera, ima samo informativni karakter. Toliko bljutavosti u komentarima i od onog što se video i onog nevidljivog iz mraka.

Kao što se vrše probe za vojnu paradu, za prenos pozorišne predstave ili nekog sportskog događaja kao što je to trebalo da bude u utorak uveče. Toliko su mnogo vežbali da ih je to i izdalo. Sve ostale priče, viđenja, snimci sa mobilnih telefona, nagađanja, stvaranja mržnje prema Albancima do ubistva, sve to pada u vodu i na videlo izlazi jedina istina, koju je možda veoma mali broj primetio.

Pored zloslutnog i krvavog vraćanja u noć kada su bombardovali RTS, Milošević i njegova klika i NATO pakt. Kada se dogodio najmonstruozniji zločin koji boli i razdire dušu i srce više od svega, izdatih od „kolega“, „prijatelja“, rukovodilaca RTS, pod naredbom Miloševića – Žrtvujte što više zaposlenih. Više će odjeknuti u svetu i svi će biti za nas. Šesnaestoro radnika RTS, malo je lakše kad se zna da među njima nije bilo nijednog novinara, samo sitna boranija kojoj je zaprećeno otkazom ukoliko napuste svoja radna mesta, biva žrvtovano. Uterano u tor. Samo su se još čekali vukovi..

U vreme kada je čovek visio na čeličnoj konzoli i iz glave mu cureo mozak, a na dva metra od njega Komrakov urlao na unezverenog mladića koji je nosio na desetine kaseta i balansirao da se ne sruše –  Malo. Malo je to kaseta. Daj još. Jebeš šta je na njima… presnimavaj.

Sve su se te slike i jauci vratili u utorak noću. Naređenje je bilo spremno još od ranije – Kada dođe do sranja pusti total… ne total, daj široki total, da se ništa ne vidi!

I nismo ništa videli. Slušali smo samo neopisiva sranja i bljuvotine izgovarana iz off-a, napisana „nečijom“ rukom, mnogo ranije. Postojao je napisani scenario.

A, sada ono glavno, onaj nepobitan dokaz da je sve bilo spremno i namešteno i da je došlo od strane onih koji trenutno vode RTS uz učešće i saučestvovanje „ekipe“ koja je realizovala tv prenos i normalno onih koji su sve ovo osmislili i finansirali. Kako je teško pogoditi ko su ti kriminalci?

Photo: TANJUG

Pojava letilice koja je nosila zastavu sa mapom „Velike Albanije“ sa dodacima Tomislava Nikolića, da je umesto zastave tu mogao biti eksploziv i „da će nakon atentata na uspostavljanje prijateljstva Srbije i Albanije, očigledno Albaniji biti potrebne decenije, ako ne i vekovi da postane normalna država, bez mržnje prema Srbima”, smatra predsednik Nikolić. Ovo izgovara predsednik Srbije nekoliko dana pred dolazak premijera Albanije. Tu nešto mnogo smrdi i potvrđuje da da ta osoba mora što pre, pod hitno, da bude sklonjena sa mesta na kome je i sa koga uništava Srbiju i vuče je u najmračnije dubine nacionalizma, mržnje i uništavanje svega ljudskog.

Pogledajte nekoliko puta, ne morate baš mnogo pažljivo, i videćete očigledno pripremljenu „predstavu“ sa pojavom letilice i zastave. Mikser slike, kamermani i reditelj odrađuju ono što se mnogo puta vežbalo. Istog trena sa urlicima iz gledališta, sve raspoložive kamere se fokusiraju na „leteću zastavu“. I to po redu. Idemo srednji plan, da vidimo zastavu, onda krećemo laganim švenkom na gore i otkrivamo „dron“ koji vozi zastavu. Da to ne bude tek tako i možda nisu svi primetili, vraćamo se kontra švenkom na zastavu. Onda ide krupni plan, pa detalji i na kraju prelaze na polutotal da bi videli našeg igrača kako se hvata u koštac sa „Velikom Albanijom“.

Kamere su sve zauzete i zato ne možemo da vidimo prebijanje albanskih fudbalera, dole na terenu, u ulazu u tunel i samom tunelu. Premetačine po njihovim svlačionicama. Sve je probano mnogo puta, da se ne pogreši.

Kakav očaj. Pa pokojni A.T. bi to bolje uradio.

Nema zločina koji se može sakriti.

Photo: TANJUG

Posle najave Aleksandra Vučića da se mora „pročešljati“ RTS i njegovo kriminalno poslovanje u poslednjih desetak godina, oni puštaju osobu da u najkrupnijem planu koji postoji, urla – Vučiću pederu! Vraća se još jedanput jer mu tonac i reditelj govore da ponovi, možda nisu svi čuli i videli. Falio je samo klaper da udari u klapu i kaže – Vređanje i rušenje Vučića, drugi put! Ponovićemo toliko puta dok ga ne srušimo.

Mnogo je sve naivno, ali može biti i veoma opasno ukoliko se ne odreaguje na vreme.

Bednici sa RTS. Ne ružite velike sportske reditelje od kojih su mnogi u svetu učili, Veselina Grozdanića i Momu Martinovića. Ne ružite velikog Radivoja Raću Markovića, Marka Markovića, Dragana Nikitovića…

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close