Poljoprivrednici Krajini: Imate vremena do srijede da se iskupite za grijehe!

Udruženje poljoprivrednika u BiH danas se oglasilo saopštenjem u kojem su iznijeli svoj zahtjev za isplatu poticaja najkasnije do srijede, 14. avgusta 2013. godine.

U suprotnom, kako se ističe, poduzet će radikalne poteze, a svoj gnjev će ovaj put ispoljiti lično na federalnom  ministru finansija!
Saopštenje prenosimo u cijelosti.

“Poštovani,

Obraćamo Vam se sa zahtjevom-molbom kako bi se pokrenula hitna isplata poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji koja kasni već 8 mjeseci.
Obraćamo se direktno Vama kako bismo vam dali priliku da se iskupite za svoje dosadašnje grijehe i za dosadašnje dugove prema poljoprivrednim proizvođačima koji su uveliko izgubili strpljenje.
Upozoravamo Vas, da ćete ukoliko ne krene isplata poticaja najkasnije do srijede, 14.08.2013. pretrpjeti radikalne mjere koje će UPuBIH poduzeti.
Ovaj put svoj gnjev i razočarenje ćemo, umjesto na zgradi Vlade FBiH, manifestovati na ministarstvu finansija, te Vama osobno, ma gdje Vi bili.
Iskreno se nadamo da do ovakvih mjera neće doći i da ćete Vi pokazati razumijevanje i prestati s opstruiranjem isplate poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik UPuBiH Miro Pejić.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close