Policijski službenici Policijske stanice Visoko kod lica B.M. pronašli opojnu drogu

Poduzimajući pojačane mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, policijski službenici Policijske stanice Visoko su raspolagali operativnim saznanjima da se lice B.M. iz Visokog, može dovesti u vezu sa zloupotrebom opojnih droga. Postupajući po prikupljenim informacijama, te radeći operativno na terenu u cilju provjera prikupljenih podataka, dana 03.10.2014. godine, u mjestu Porječeni, općina Visoko, izvršili su kontrolu i pregled navedenog lica. Tom prilikom, kod istog su pronašli:

– jedan smotuljak u pvc kesi sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 1,80 grama,

– jednu staklenu teglu sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, neto težine 21,70 grama,

– jednu pvc kesu u kojoj se nalazila suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 71,20 grama, i

– jednu pvc kesu u kojoj se nalazila suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 36,85 grama.

Pronađena materija je izuzeta radi potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama Policijske stanice Visoko zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Visoko biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica B.M., rođenog 1986. godine, iz Visokog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close