Polić: Namjere HADEN-a još su nam nepoznate

HADEN, ili onaj ko stoji iza HADEN-a, još se nije predstavio niti su nam poznate njegove namjere u vezi sa značajnim učaskom u strukturu vlasništva u Bosnalijeku, kazao je Nedžad Polić, direktor Bosnalijeka u razgovoru za Oslobođenje.
– Ako je motiv tajnovit zbog eventualnih nekorektnih namjera, tada vjerujem da će ostali dioničari prepoznati i osuje titi pokušaj nečega što se u literaturi naziva neprijateljskim preuzimanjem. Bosnalijek je, ipak, na jozbi -ljnija farmaceutska kompanija u BiH i vjerujem da je svima jasno kakav strateški značaj ima postojanje i daljnji razvoj takvog resursa u BiH. Ako se, pak, radi o investicionom pothvatu, onda mi zaista nije jasno zbog če ga se još nisu pojavili u Bosnalijeku i predstavili svoje namjere, kaže Polić.
Odgovorarajući na pitanje kada se može očekivati Skupština Bosnalijeka, Polićč je kazao najrealnije očekivati da se ona zakaže u redovnom terminu, u junu sa redovnim tačkama dnevnog reda koje se odnose na usvajanje izvještaja, planova i donošenje odluka koje su inače u nadležnosti Skupštine dioničara.
– Sa svoje strane ćemo učiniti sve da skupštine dioničara Bosnalijeka budu adekvatno pripremljene kako ne bi bile mjesto za obračune, jer to dugoročno, nikome korektnom ne ide u prilog. Ipak, značajniji dioničari mogu samostalno
zakazati skupštine dioničara, na to mi ne može mo uticati, ali se zaista nadam da do takvih individualnih postupaka
neće doći, istakao je POlić.
U vezi sa osporavanjnjem legalnosti njegovog izbora za direktora Bosnaliejka, Polić je kazao da je imenovan u proceduri koja je provedena potpuno transparentno, a kojoj je prethodio konkurs na koji se propisno prijavio.
– Nadzorni odbor Bosnalijeka, čije imenovanje nijednim sudskim aktom nije dovedeno u pitanje, jednoglasno je podržao
moj izbor. Činjenica je, međutim, da još traje proces mog upisa kao direktora u sudski registar, zbog čega, nažalost, Bosnalijek trpi određene posljedice. Jednostavno, povremeno nisam u mogućnosti da realiziram određene poslove za koje je nužna ova vrsta autorizacije. Vjerujem da će nadležni sudski organi reagirati ubrzano i staviti tačku bar na posljedice koje su nastale u vezi sa Skupštinom dioničara. Za mene je najvažnije da sam kao direktor prihva }en u Bosnalijeku, rekao je POlić.
Naglasio je da su u Bosnalijeku zadovoljni poslovnim rezultatom u 2012. godini, uključujući rezultate u Rusiji, koja je za Bosnalijek veoma značajno tržište.
Rezultati će biti saopšteni ajvnsoti sljedeće sedmice na pres-konferenciji povodom 62. godišnjice Bosnalijeka, kada će se i najaviti ozbiljni poslovni i investicijski planovi za naredni period.

Indikator.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close