Pokušaj razbojništva nad uposlenikom BH Pošte

Policijskoj upravi Visoko u prijepodnevnim satima prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira, pokušaj razbojništva nad uposlenikom BH Pošte od strane dva nepoznata lica.

(Ismar Imamović – vipromo.ba)

Prema podacima kojima raspolaže MUP Zeničko-dobojskog kantona, razbojništvo se dogodilo u centru grada, u ulici Hadžihasanova. Naime, vozeći se autom, nepoznati napadači su na Šadrvanu upratili poštara koji je nosio penzije, te su ga presreli u Hadžihasanovoj oborivši ga. Tom prilikom dva nepoznata lica su i fizički nasrnuli na poštara koji je sve vrijeme čuvao torbu sa novcem.

Nakon napada i neuspjelog pokušaja krađe novca, napadači su pobjegli u nepoznatom pravcu, a pripadnici Policijske uprave Visoko su nakon obavljenog uviđaja nastavili istražne radnje.

Poštar je zadobio lakše tjelesne povrede i odmah je prebačen u visočki Dom zdravlja.

Kako se približavaju novogodišnji praznici, porastao je broj krivičnih djela na području naše općine. U proteklom periodu zabilježeno je mnogo provalnih krađa, a svakako za javnost su najinteresantnija razbojništva koja se dešavaju u užem gradskom jezgru. Prije nekoliko dana izvršeno je razbojništvo i krađa u trgovinsku radnju, zatim provala u stan u ulici Aleja šehida Resula i obijanje trafike u ulici Čaršijska. Sve se to dešava u noćnim satima, pa je današnji nemili događaj u sred bijela dana svakako nesvakidašnji.

Jučer je u Visokom održan radni sastanak policijskog komesara Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona sa načelnikom i komandirom PU Visoko. Na ovom sastanku je između ostalog konstatovano da na području naše općine nisu zabilježeni veći bezbjedonosni problemi, te da je bezbjedonosna situacija još uvijek na zadovoljavajućem nivou.

Nakon današnje situacije i razbojništva nad poštarom, dolazimo u situaciju da se zapitamo, koliko smo zaista bezbijedni u Visokom?

Koliko je (ne)sigurno kretati se noću, ni po danu ništa nije bolje…

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close