Pogledajte šta kaže Haris Aščalić o svojoj bh. virtuelnoj asistentici Cadence! (VIDEO)

Haris Aščalić iz Visokog ima 20 godina i  bavi se programiranjem već 6 godina. Već smo pisali o njemu i njegovim projektima o kojima možete čitati ovdje. Proteklih godinu dana Haris se posvetio na programiranju umjetne inteligencije, i tako je došao na ideju da napravi vlastitu virtuelnu asistenticu Cadence.

Naime, Cadence je 4. virtuelna asistentica na svijetu zajedno sa Cortanom, Siri i Google Now. Ona trenutno funkcioniše za Windows operativne sisteme i do sada ima jako veliku bazu podataka koja se širi iz dana u dan. Cadence je, zbog toga, programirana da iz svake komunikacije uči te konstantno širi svoje mogućnosti. Krajnji cilj je da virtuelna asistentica bude sve manje virtuelna i da se ponaša kao ljudsko biće. Komunikacija sa njom se još uvijek vrši isključivo na engleskom jeziku, ali kako kaže njen autor Haris, radi i na bosanskom jeziku.

Haris na ovom projektu od početka radi sam bez pomoći drugih. Do sada su pisali mnogobrojni portali o njegovim projektima. Osim toga Haris se može pohvaliti i na tome da je Cadnece sinoć predstavljena i na TV-u.

Želimo Harisu puno uspjeha i sreće u daljem radu. A i vi mu možete pružiti podršku tako što ćete pogledati video s TV-a o tome šta Haris kaže o svojoj asistentici Cadence. Video se nalazi na ovom linku, ili možete pogledati na YouTube-u ispod:

https://www.youtube.com/watch?v=GnyDbXDgpOY

Također pogledajte i trailer za Cadence:

https://www.youtube.com/watch?v=w1cDDM5onQQ

A ovdje pogledajte kako funkcioniše Cadence:

https://www.youtube.com/watch?v=EBuloVJbv8E

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close