-TopSLIDEBiHPrivreda

Podrška izvoznicima: Objavljene liste kompanija koje su dobile pomoć Vlade FBiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj u četvrtak u Sarajevu, donijela odluke u kojima su, u skladu sa Uredbom o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije Bosne i Hercegovine u okolnostima pandemije COVID-19 utvrđene liste korisnika finansijske pomoći s iznosom dodijeljenih sredstava, po granama industrije.

Riječ je o iznosu od 30 miliona KM a korisnike sredstava je na osnovu javnog poziva izabrala posebno formirana komisija Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Na listi su kompanije iz pet industrija: Metalna, elektro i automobilska industrija (odobrena pomoć od 15.078.350), Industrija građevinskog materijala i nemetala (odobreno 690.000 KM), Drvna, papirna i grafička industrija (5.016.260 KM), Proizvodnja tekstila, odjeće, kože i obuće (4.026.840 KM) te Hemijska i farmaceutska industrija i industrija gume i plastike (5.188.550 KM). 

Na listi je ukupno 391 kompanija a najviše ih je iz sektora Drvna, papirna i grafička industrija (140) te sektora Metalna, elektro i automobilska industrija (131).

Listu korisnika finansijske pomoći izvoznim privrednim društvima sa iznosom dodijeljenih sredstava za Sektor industrije možete preuzeti OVDJE.

D.H.
biznisinfo

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close