BiH

Podignuta optužnica protiv pripadnika Granične policije BiH

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv Aleksandra Pekića u Sarajevu, državljanina BiH, uposlenog kao službena osoba Granične policije BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Optuženi se tereti da je, tijekom mjeseca veljače i ožujka 2016. godine, kao djelatna osoba u institucijama BiH, odnosno policijski službenik JGP-vođa tima pasoške kontrole na Međunarodnom graničnom prijelazu ‘Aerodrom Sarajevo’, u namjeri sticanja protuzakonite imovinske koristi, iskoristio svoj službeni položaj, tako što je prilikom izvršavanja službenih dužnosti koje se odnose na redovitu kontrolu putnika i prtljaga prilikom prelaska državne granice, postupao protivno odredbama zakona, pravilnika i uputstava Granične policije BiH”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi se tereti da je prilikom pretresa osobnih stvari putnika, u više navrata otuđivao novac koji se nalazio u osobnom prtljagu kontroliranih putnika, čime je počinio kazneno djelo-zlouporabe položaja ili ovlasti iz članka 220. KZ BiH.

Tužilaštvo BiH provodi intenzivne aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju kaznenih djela zlouporabe položaja, naročito u slučajevima kada su počinitelji ovlaštene osobe policijskih i sigurnosnih agencija.

Optužnica će biti proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

(Vijesti.ba / AA)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close