Počeo upis u prvi razred srednjih škola

Nakon završenog devetog razreda osnovnog obrazovanja, visočki ‘mali maturanti’ trenutno odlučuju o svom daljem opredjeljenju i školovanju.

(Ismar I. – vipromo.ba)

Oni koji žele nastaviti srednje obrazovanje na području općine Visoko imaju mogućnost da se upišu u Gimnaziju “Visoko”, MSŠ “Hazim Šabanović”, Franjevačku klasičnu gimnaziju Visoko i Medresu “Osman-ef. Redžović” Veliko Čajno.

Konurs za upis u prvi razred srednjih škola (gimnazija, tehničke i srodne škole, umjetničke i srednje škole za vjerske službenike)  u školskoj 2013/2014. godini je već u toku, upis je počeo jučer i trajat će do srijede 19. juna.

Za stručne škole konkurs traje od 12. do 26. juna 2013. godine.

Na konkurs za upis u prvi razred srednje škole kandidat je dužan dostaviti zahtjev za upis, izvod iz matične knjige rođenih, originalnu svjedodžbu o završenoj osnovnoj školi i originalno uvjerenje o uspjehu u VI, VII i VIII razredu.

VISOKO-SECEROVIC-GIMNAZIJA

Gimnazija “Visoko” u školskoj 2013/2014. godini upisuje 4 odjeljenja po 25 učenika, ukupno 100 učenika.

Konkurs za upis u I razred Gimnazije “Visoko”  traje od 12. do 19. juna od 9,00 do 13,00 sati.

Prema riječima Sanite Nukić, pedagogice u Gimnaziji “Visoko”, na konkurs se već javilo oko 60 kandidata, pretežno iz osnovnih škola “Safvet-beg Bašagić”, “Kulin Ban” i “Musa Ćazim Ćatić”.

VISOKO-GIMNAZIJA-KONKURS-UPIS-U-i-RAZRED

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close