Počele pripreme za izbor Miss BiH za Miss Svijeta 2013.

Miss Republike Srpske održat će se 17.05.2013. godine u Dječijem pozorištu Banja Luka s početkom u 21:00h uz direktan TV prijenos na RTRS.

Miss Federacije BiH održat će se 19.05.2013. godine u Bosanskom Kulturnom centru Tuzla s početkom u 21:00h uz direktan TV prijenos na FTV.

Od 1998. godine pa do danas, kao Direkcija Miss BiH za Miss Svijeta postigli smo vrhunske rezultate, uprkos vremenu i nepovoljnim prilikama u kojima radimo. Ovo je zasigurno jedan od najznačajnijih međunarodnih projekata na svjetskom nivou u BiH, za mlade ljude koji u svom predznaku nosi naziv “ljepota sa svrhom” obrađujući teme koje su od općeg interesa za društvo i državu.

U prethodnim godinama, Direkcija Miss BiH je s djevojkama učesnicama izbora obradila mnogobrojne teme među kojima izdvajamo:

– prevencija raka dojke:

– darujte krv, spasite život:

– razvoj ekološke svijesti:

– pomoć djeci s posebnim potrebama:

– zaustavite nasilje u porodici:

U toku 2013. godine, tema izbora Miss BiH za Miss Svijeta je zaštita okoliša pod sloganom “Više cvijeća, a manje smeća” kojom želimo skrenuti pažnju na zaštitu okoliša. Cilj akcije “Više cvijeća, a manje smeća” je potaknuti građane na odgovorniji odnos prema smeću i otpadu što ga stvaraju te dizanje svijesti o zaštiti okoliša.

Djevojke učesnice izbora Miss Republike Srpske i Miss Federacije BiH su počele s pripremama za izbor Miss BiH za Miss Svijeta. Aktivno su se uključile u promotivno edukativnu akciju ZAŠTITE OKOLIŠA te su u svojim gradovima u obdaništima i osnovnim školama dogovorile i organizirale otvorenu izložbu dječijih radova za roditelje i sugrađane na temu “Više cvijeća, a manje smeća”.
Još uvijek traju ove aktivnosti misica u mnogobrojnim gradovima BiH a spomenućemo samo neke gdje su otvorene izložbe dječijih radova već održane a to su: Osnovna škola “Sveti Sava” Zabrđe na dan 10.05. u 9h (finalistica izbora Miss RS 2013 Dragana Tomić iz Kotor Varoši); Obdanište “Lane” Derventa na dan 10.05. u 16h (finalistica izbora Miss RS 2013 Tamara Kuzmanović iz Dervente); Osnovna škola “Sveti Sava” Kozarska Dubica na dan 10.05. u 11h (finalistica izbora MISS RS 2013 Sanja Stanivuković iz Kozarske Dubice); Osnovna škola “Sveti Sava” Bileća na dan 13.05. u 12:30h (finalistica izbora Miss RS 2013 Svetlana Grahovac iz Bileće); Osnovna škola “Desanka Maksimović” Prijedor na dan 13.05. (finalistica izbora Miss RS 2013 Nikolina Majstorović iz Prijedora) i dr.
 Finalistica izbora Miss F BiH 2013 Selma Omerović iz Maglaja, kako bi podigla svijest mališana u svom gradu o važnosti zaštite okoliša, uključila je u promotivno edukativnu akciju “Više cvijeća, manje smeća” djecu iz dvije Osnovne škole: “Prva osnovna škola” Maglaj i Osnovna škola “Maglaj” kao i Dječiji vrtić “Maglaj”. Prekrasna izložba dječijih radova će biti postavljena na dan 14.05. u JU Općoj biblioteci Maglaj s početkom u 18h. Pozvani ste i dođite u što većem broju!
Finalistica izbora Miss F BiH 2013. Samra Šakanović iz Orašja poziva sugrađane da dođu u što većem broju na otvorenu izložbu dječijih radova na temu “Više cvijeća, manje smeća” a koja će se održati u Osnovnoj školi “Orašje” na dan 14.05. u 15:00h. Tom prilikom, djeca će pokazati javnosti galeriju crteža, saditi će cvijeće a djevojčice će napraviti i izložiti haljinice od cvijeća i smeća.
Zahvaljujemo se Vinkovačkoj TV kao i svim medijima koji su najavili svoj dolazak i koji će zabilježiti ovaj događaj. Finalistica izbora Miss FBIH 2013 Zerina Topić iz Bihaća poziva svoje sugrađane da dođu na izložbu dječijih radova na dan 14. 05 .2013. god. u Osnovnu školu “Prekounje” u Bihaću u 11h.

Finalistica izbora Miss RS 2013. Sanja Dobrijević iz Prijedora poziva sve zainteresovane da dođu na izložbu dječijih radova na temu “Više cvijeća a manje smeća” koja će se održati u Osnovnoj školi “Branko Radičević” Petrovo Čelo na dan 15.05. u 11h.

Važno je uključiti se u makar i najmanju aktivnost, jer akumulacijom malih stvari postići ćemo konačan cilj – očuvanje zaštite okoliša.

U ime Direkcije Miss BiH za Miss Svijeta i svih djevojaka učesnica izbora, zahvaljujemo se djeci i školama koji su uzeli učešće i pridružili se akciji. Na ovaj način, kandidatkinje izbora podstiću i naše najmlađe da postanu aktivni učesnici održivog razvoja te da preuzmu odgovornost za očuvanje svog grada i planete.

Važno je krenuti od sebe, od malih stvari koje pomažu oporavku okoliša, jer samo tako ćemo osigurati vlastitu budućnost na ovom planetu.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close