Počela prodaja ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Brazilu

Prodaja ulaznica za utakmice Svjetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu 2014. godine počela je danas na veb sajtu Svjetske fudbalske organizacije /FIFA/.

FIFA očekuje sličnu potražnju kao na takmičenju u NJemačkoj 2006. godine, kada je za svaku ulaznicu za 64 utakmice stiglo po sedam zahtjeva.

LJubiteljima fudbala biće ponuđeno oko 3,3 miliona ulaznica za takmičenje u Brazilu, prenio je Bi-Bi-Si.

Cijene se kreću od 90 dolara za utakmice prvog kruga do 990 dolara za finale na stadionu “Marakana” u Rio De Žaneiru.

Brazilski građani stariji od 60 godina, lokalni studenti i lica iz određenih socijalnih programa mogu da kupe ulaznice po cijeni od 15 dolara.

“Uvijek je teško prognozirati. Ali iskreno vjerujem da će potražnja biti sličnija onoj u NJemačkoj nego u Južnoafričkoj Republici 2010. godine”, izjavio je direktor marketinga u svjetskoj kući fudbala Tijeri Veil.

Prema podacima koje je objavila FIFA, utakmice Svjetskog prvenstva u NJemačkoj 2006. godine pratilo je više od 3,3 miliona navijača. Skoro dva miliona ulaznica prodato je četiri godine kasnije na domaćem tržištu Južnoafričke Republike, a potražnja za ulaznicama u prvoj fazi prodaje bila je znatno manja nego u NJemačkoj.

Svi koji se prijave prije 10. oktobra 2013. godine ući će u proces nasumičnog biranja kupaca ukoliko ne bude dovoljno ulaznica da se podmire svi zahtjevi.

Prodaja ulaznica koje ne nađu kupce u prvoj fazi počeće 5. novembra, kada će se one dobijati odmah po upućivanju zahtjeva. Preostale ulaznice iz druge faze prodaje biće ponuđene navijačima 8. decembra.

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close