Plenum građana Zenice pisao načelniku Smajloviću

ZENICA – Plenum građana Zenice uputio je otvoreno pismo načelniku Općine Zenica Husejinu Smajloviću u kojem od njega traže nekoliko odgovora na okolnosti koje su se pojavile i za koje smatraju direktno odgovornom općinsku administraciju. U pismu postavljaju pitanje šta je uradila općinska inspekcija kada je od plenuma konstatovano da se u Zenici prodaje roba, higijenski sumnjiva, pristigla sa poplavljenih područja. Također pitaju, zašto građani Željeznog polja svoje nezadovoljstvo neispunjavanjem obećanja moraju iskazivati blokadama autoputa?

“Humanitarna pomoć pristigla u Zenicu, ako ne znate, nalazi se u garažama JP „Grijanje“, „Vatrogasnom domu“, podrumu „Preporoda“ i nekim privatnim podrumima te jednoj od hala u Željezari. Koju nesreću ta pomoć čeka? Zašto se ne dijeli?”, stoji u pismu.

Plenum Zenice među ostalim pita načenika da li su pokrenuti makar disciplinski postupci „protiv onih koji su bacali humanitarnu pomoć, koji su uzimali više nego što im treba i prodavali je.

“Plenum građana ima dokaze za ovakva dešavanja i proslijedili smo ih nadležnim institucijama”, saopćio je PR Plenuma građana Zenice.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close