Plazme će postati prošlost: I Samsung prekida proizvodnju

Plazma televizori sve su manje zastupljeni, a sada je i Samsung potvrdio da nakon 30. studenog više neće proizvoditi plazma televizore. Pad potražnje za plazmama znači i da će se Samsung fokusirati na zakrivljene i Ultra HD televizore.

“I dalje smo predani tome da korisnicima nudimo proizvode koji zadovoljavaju njihove potrebe”,  rekli su iz Samsunga za CNet.

U posljednjih par godina od plazmi su odustali Panasonic, Sony, Hitachi i Pioneer, piše BBC, koji prenosi navode TechRadara da će im se uskoro pridružiti i LG.

U proizvodnji plazma ekrana koristi se nabijeni ionizirani plin i ti su televizori hvaljeni zbog svjetline, duboke crne boje i visokog osvježavanja slike te su često smatrani idealnima za sport i filmove.

No, troše više električne energije, glomazniji su i teži od današnjih LED televizora.

Evan Kypreos s TrustedReviews navodi kako i nije čudna Samsungova odluka jer Ultra HD plazme su iznimno zahtjevne, a 4K rezolucija je budućnost. Dodaje i da uz OLED televizore koji imaju bolju crnu boju, svjetlinu i prikaz boja, nema previše razloga za nastavak proizvodnje plazma televizora.

24sata.info

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close