-TopSLIDEVisoko

“Planinarske staze na području Grada Visokog“ u završnoj fazi

Realizacija projekta vrijednog 15 000 KM “Planinarske staze na području Grada Visokog“, koji finansira Grad Visoko, a realizuje Planinarsko društvo “Visočica”, polako se privodi kraju.

Ovim projektom je predviđeno markiranje staza u dužini od oko 35 km, i to prvenstveno u rejonu Visočice, izletišta Ravne i Čajangrada.

“Projekat se sastoji od izrade info-tabli i markiranja puta, kompletnog tog rejona. Osim toga, treba da se na određenim mjestima postave klupe i tri nadstrešnice koje bi bile ispred planinarskih kuća ‘Gorica’ i ‘Stakleni Grad’ i Planinarskog doma u Goranima. Taj projekat privodimo kraju, i nadam se da ćemo ga krajem mjeseca u potpunosti završiti. Ovo je jedan od prvih projekata vezanih za Planinarsko društvo ‘Visočica’ koje finansira Grad Visoko. Drago mi je da su se zainteresovali za ovaj projekat, i ja im se u svoje lično ime, ali i ime cijelog Društva zahvaljujem, jer je i naše Društvo dio razvoja turizma u Visokom”, rekao nam je sekretar ovoga Društva, Mensur Konjičanin.

Nema sumnje da ovaj projekat predstavlja izuzetan doprinos razvoju turizma u našem gradu, ali i poticaj ostalim udruženjima i ljubiteljima prirode da se uključe i našim sugrađanima i gostima iz drugih gradova boravak u prirodi učine mnogo ugodnijim i prijatnijim.

Ivana Dusper

visoko-rtv.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close