Pitanje za 10 poena: Šta Srbi dobijaju rođenjem, Hrvati krštenjem, a Bošnjaci kampanjom?!

Piše: Srđan Puhalo (Frontal.ba)

Popis stanovništva u BiH – Najvažniji statistički izvor podataka о Hrvatima, Bošnjacima i Srbima u Bosni i Hercegovini. Popis će ustanoviti koliko nas nema u odnosu na 1991. godinu.

Vrijeme održavanja popisa – Čim se šljive pokupe od 01.10 do 15.10. 2013. godine.

Cijena popisa – Najmanje 42.625.603 KM, ali vjerujemo da će se još toga nabirikati.

Značaj popisa stanovništva u BiH – Neprocjenjivo, jer to ja vaš korak u budućnost! Agencija za statistiku BiH kaže će od Popisa svi građani imati korist kao i od izbora i demokratije.

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine – Institucija koja je odgovorna za provođenje svih faza popisa. Skrećem pažnju Srbima i Hrvatima da je adresa ove institucije Zelenih beretki 26, što samo po sebi dokazuje da će biti pristrasni i neobjektivni.

Jezik popisa – Na popisu možete da govorite srpskim, hrvatskim i bosanskim jezikom tj. jezikom koji popisivač razumije. Nije poželjno miješati ova tri jezika da ne bi došlo do “gubljenja u prevodu”.

Kazne za učesnike popisa – naravno da su predviđene, jer mi smo pravna država.

Zaštita ličnih podataka – Popisivači i sve druge osobe koje obavljaju poslove u vezi s popisom dužni su da čuvaju trajno kao službenu tajnu, ali ako ste gej ili ateista dobro razmislite šta ćete reći?

Instruktori – osobe koje sebe opažaju superiornijim od popisivača, a uz to su obrazovanije i imaju ljepši rukopis od popisivača.

Popisivači – Osobe koja će plaćene da vas posjete u kući, stanu ili izbjegličkom centru i kojoj ćete iskreno i slobodno reći da ste se 1991. zajebali, a bolje živjeli i više imali za vrijeme druga Tita.

Etnički identitet – Najvažniji identitet za stanovnika BiH, koji Srbi dobijaju rođenjem, Hrvati krštenjem, a Bošnjaci organizovanom kampanjom.

Bošnjaci – Najveća etnička grupa u BiH, ako ih Bosanci ne zajebu.

Srbi – Druga po veličini etnička grupa u BiH, kojoj nije jasno zašto ih je izbjagao popis u Srbiji, a obuhvatio popis u BiH.

Hrvati – Najmanja po veličini etnička grupa u BiH, koja će se poslije popisa iznenaditi koliko je mala.

Bosanci – Osobe sa posebnim potrebama, a koje Srbi, Hrvati i Bošnjaci sažaljevaju ili preziru zbog gubitka etničkog identiteta.

Ostali – Osobe koji imaju pogrešan etnički identitet, ali ga ipak imaju za razliku od Bosanaca.

Home video – Način da internet zajednici predstavite svoju djecu, dok istovremeno kreirate i bildate etnički identitet. U normalnim zemljama ovako se nazivaju amaterski porno snimci.

Vjerske ustanove – Pastiri koji smatraju da Popis može uspjeti samo kada svaku ovcu smjeste u svoj etnički tor.

Susjedne zemlje – Srbija i Hrvatska žele vaše tijelo i identitet, ali ne daju vam pasoš.

Političari u BiH – Osobe koje će nas poslije Popisa ubjeđivati da nije važno što smo siromašni, koliko je važno što su nas drugi protjerali sa vjekovnih ognjišta.

Međunarodna zajednica – Amorfna masa bez ukusa i mirisa koja će Popis u državi BiH predstaviti kao sopstveni megauspjeh i svim Basancima i Hercegovcima čestitati uspješno obavljen posao.

Interpretacija rezultata popisa – Nastavak rata, statističkim sredstvima.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close