Petrović: Ako Kuzmić i sada otkaže, više ga neću pozivati

Spisak selektora Aleksandra Petrovića sa 23 kandidata za Evropsko prvenstvo u startu će, prema svemu sudeći, ostati kraći za jedno ime. Ognjen Kuzmić, centar španske Unikahe iz Malage (trenutno na posudbi igra veoma uspješno u Huventudu), potvrdio je u izjavi za naš list da se ovog ljeta ne namjerava odazvati reprezentativnim obavezama.

Prioritet mu je, kaže, nastup u ljetnoj NBA ligi, gdje na njega prava polažu Golden stejt voriorsi.

Nećemo siliti

– Do mene ta vijest još nije stigla, ali ako je tačna, samo mogu ponoviti riječi generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Haruna Mahmutovića, a to je da, ako neko ne želi da igra za reprezentaciju, nećemo ga siliti.

Kuzmić je imao sjajnu sezonu u Huventudu i bio je u mojim planovima. Prešao sam preko onoga što se desilo prošle godine (odlazak Kuzmića sa priprema nakon samo desetak dana, op. a.), ali preko ovoga neću i dok sam ja selektor on neće biti tu, bez ikakvih problema, povišenih tonova ili zakrvavljenih očiju.

Ne znam šta će raditi onaj ko dođe poslije mene, ali ponavljam, preko jedne “košarice” sam prešao, preko druge neću – ističe Petrović.

Savovićev odgovor

Selektor će pričekati još između četiri i pet sedmica prije nego što objavi imena 15 košarkaša koje će pozvati na pripreme (okupljanje je 18. jula u Sarajevu). Evropsko prvenstvo u Sloveniji počinje 4. septembra.

– Kao što sam ranije rekao, sačekat ćemo završetak klupske sezone naših igrača, do tada bismo trebali imati i konačan odgovor Borisa Savovića. Očekujem pozitivan rasplet – rekao je Petrović, aludirajući i na “misterioznog igrača” čije ime još ne želi javno objaviti.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close