Pet vrsta voća za blistavu kožu!

Jednostavne promjene u načinu života kao što je primjena voća u vašoj svakodnevnoj ishrani može vam pružiti blistavu kožu. Voće vam daje čist ten, mladoliku kožu, hidrataciju i poboljšanu teksturu kože.

Voće je sigurno, bez nuspojava i djelotvorno. Osim toga, voće vas oslobađa toksina.

U nastavku pogledajte nekoliko plodova uz pomoć kojih ćete dobiti blistavu i zdravu kožu:

1. Banane

Banane su bogate vitaminom A, B i E koji djeluju kao anti-aging agenti. Banane možete koristiti u kombinaciji sa medom kako bi dobili blistavu kožu. Banane su bogat izvor vlakana, minerala magnezijuma i kalijuma, a oni pomažu u pravilnoj cirkulaciji krvi u našem tijelu.

2. Limun

Limun ima visok sadržaj vitamina C i prirodni je izbjeljivač, tako da posvjetljuje mrlje, ožiljke od akni, pjege i boju kože. Započnite dan pijući jednu čašu tople vode pomiješane sa sokom od limuna i jednom kašikom meda, na prazan želudac. To će vam pomoći u borbi protiv celulita. Mješavina soka od limuna i meda smanjuje crvenilo i pruža vam blistavu kožu.

3. Narandže

Narandže su bogat izvor vitamina C, čime se poboljšava tekstura kože. One uklanjaju crvenilo i, naravno, usporavaju proces starenja. Narandže možete koristiti kao piling jednom ili dva puta sedmično kako bi dobili blistavu kožu.

4. Jabuke

Jabuke imaju visok sadržaj antioksidanata, spriječavaju oštećenja stanica i tkiva i djeluju protiv starenja. To pomaže u smanjenju bora i crvenila. Nanesite sok od jabuke pomiješan sa malo meda na vaše lice, pustiti da se osuši i isperite. Ovo je jako dobra hidratantna maska.

5. Papaja

Papaja je bogat izvor antioksidansa i enzima, tako da može ukloniti kožne nečistoće i ukloniti mrtve ćelije kože kad se koristi na koži. Izgnječite papaju, dodajte dvije kašike meda ili jogurta i koristite ovu smjesu kao masku. Isperite mlakom vodom nakon 20 minuta i nanesite hidratantnu kremu.

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close