Pet kadeta iz škole rukometa “Čelik junior” u reprezentaciji BiH

Kao i do sada u školi rukometa “Čelik Junior” se bilježi veliki napredak, a svaki put to neko vidi, te na određeni način nagradi polaznike ove škole. Ovome može posvjedočiti i poziv pet mladih talenata ove škole u kadetsku rukometnu reprezentaciju naše zemlje koja se okuplja 10. marta ove godine u Sarajevu. Pet kadeta: Hamza Hadžić, Toni Škember, Mirza Mulić, Adnan panjević i Haris Šarić zasluženo će da prisustvuju dvodnevnim pripremama i traže svoje mjesto u redovima reprezentacije. Nije im ovo prvi put da se istiću. Jednostavno, ne može proći niti jedno takmičenje, a da neko ne skrene pažnju na ovu “savršenu” petorku. Kada bi govorili o njihovim uspjesima ponestalo bi i papira, a i tinte, baš kao što je slučaj i za kompletne uspjehe škole rukometa “Čelik Junior”. Već ranije je govoreno o europskoj turneji ove škole za koju su pripreme davno startale, a nakon odličnih prijateljskih utakmica gdje su svi polaznici pokazali svoju želju, volju i naravno mogučnosti, te nakon ubjedljivih pobjeda nad svim protivnicima u toku priprema počeli su se nazirati i mladi talenti što su naravno primjetili ljudi iz rukometnog saveza, te selektor kadetske reprezentacije.

Pobjeda nad ekipom rukometnog kluba “Čelik”

U sklopu svojih priprema škola rukometa “Čelik Junior” je odigrala i prijateljsku utakmicu protiv gradskog rivala rukometnog kluba “Čelik”, ali ovaj put selekcija kadeta protiv selekcije rođene 1992/93 godine. Dakle, riječ je bilo o momcima koji su stariji po tri ili četiri godine. Istina, u početku je bilo teško ekipi Čelik Juniora da se adaptira na ove momke, te pronađe slabu tačku, ali i ta kriza je  prevaziđena. Svi prisutni su bili oduševljeni spremnošću kadeta ove škole, te načinom na koji su savladali selekciju rukometnog kluba “Čelik” (1992/1993).

Organizacija ljetovanja, zimovanja, kampova, turnira i drugih druženja

Škola rukometa “Čelik Junior” ima običaj da svake godine u svakom perodu ima isplanirana druženja za sve svoje polaznike. U ljeto ima planirane odlaske na mnoge turnire, pretežno one na obali, gdje osim što se bore za što bolji plasma, uživaju i u ljetnim radostima. Praktikuju i organizaciju ljetnih kampova. Prisjetimo se Huma, jezera Bistarac, Smetova i mnogih drugih mjesta na kojima su održani kampovi. Svake zime škola organizuje i zimski kamp na Bistričaku,a to predstavlja početak priprema za godinu koja predstoji. Tu je i mnoštvo prijateljskih utakmica i turnira. Podsjetimo da Čelik Junior do polovine ove godine ima planirane odlaske na turnire u Luksemburg, Sloveniju, Tursku, Francusku i Portugal, dok za drugi dio godine imaju u planu ljetni kamp, turnir u Šibeniku, Kozarskoj Dubici, Međugorju, Beogradu, Varaždinu. Naravno, teško je finansijski podržati sve ove projekte s toga apelujemo na sve ljude koji mogu na bilo koji način pomoći da se obrate na broj telefona 061 469 424.

Upis novih članova u školu rukometa

Iako škola rukometa “Čelik Junior” obiluje mladim nadama zeničkog, ali i bh rukometa i dalje je spremna da primi sve zainteresovane dječake i djevojčice u dobi do 17 godina. Treba napomenuti da Čelik Junior ima preko 100 stalno aktivne djece svih uzrasta i u muškoj i u ženskoj kategoriji. U školi radi stručno rukovodstvo i treneri sa završenom visokom sportskom školom, licencirani treneri, a iz priloženog se vidi da je trenažni proces i više nego odličan. Svi zainteresovani dječaci i djevojčice se mogu javiti na broj telefona 061 469 424, te doći na jedan od treninga da pogledaju da tu nije riječ o čistoj “fizici”, vježbama, nego o pravom druženje vršnjaka, te opuštanju uz rukomet.

Svi oni koji žele da budu stalno informisani o radu škole rukometa “Čelik Junior” mogu posjetiti web stranicu www.celikjunior.org ili fb profil: facebook.com/SRCelikJunior.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close