Pero Gudelj i dalje se bori za život: Čitav FIS moli za njegov skori oporavak

Vitežanin Pero Gudelj, vlasnik Trgovačko-proizvodnog centra FIS, pokušao je izvršiti samoubistvo

Ova vijest zaprepastila je i šokirala 3.100 uposlenih u ovom uspješnom preduzeću, brojne Bosance i Hercegovce koji su imali poslovnu saradnju sa njim, ali i veliki broj ljudi kojima je ovaj poznati bh. privrednik pomogao u 28 godina samostalnog bavljenja biznisom.
Podsjetimo, Gudelj je, pronađen u mjestu Krčevine, kod Viteza, u ponedjeljak oko 13.30 sati, sa povredama glave nanijete hicem iz pištolja, na lokalnom putu pokraj svog automobila mercedesa crne boje, u blizini njegove farme.

 

Ovo mjesto je udaljeno nekih 500 metara od TC FIS. Iako se spekulisalo da se radi o mogućem napadu-atentatu, pištolj pokraj tijela i oproštajno pismo u automobilu, govorili su drugačije, kao i porodični i zdravstveni problemi koje je privrednik imao, a koji su spomenuti u navedenom pismu.

 

Ljekari Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo i dalje se bore za život 60-godišnjaka. Nakon višesatne operacije glave, Gudelj je smješten na Intenzivnoj njezi Klinike za neurohirurgiju i njegovo stanje je i dalje teško, a povrede životno ugrožavajuće.

 

U oproštajnom pismu, kako navode pojedini mediji iz Hrvatske, govori se o podjeli imovine, odnosno u njemu je navedena lokacija ranije napisanog testamenta. Navodno je pozvao suprugu Snežanu Gudelj, koja ga je napustila (pokrenuta brakorazvodna parnica i traži pola imovine) i nalazi se u Zagrebu, da se vrati djeci (imaju četvero djece).

 

Među zaposlenicima FIS-a vladaju tuga i bol zbog Pere Gudelja. Kako nam je kazala Željka Bajramović, voditeljica marketinga u ovom preduzeću i osoba zadužena za Odnose sa javnošću, svi su u mislima sa Gudeljom.

 

(oslobodjenje.ba)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close