-TopSLIDEBiHPolitika

PDP proglasio pobjedu Jelene Trivić za poziciju predsjednice Republike Srpske, u utrci protiv Milorada Dodika

PDP je proglasio pobjedu Jelene Trivić za predsjednika Republike Srpske, na osnovu 72,3% prebrojanih glasova.

Prenosimo prvo obraćanje Jelene Trivić nakon što je PDP proglasio njenu pobjedu za poziciju predsjednice Republike Srpske, u utrci protiv Milorada Dodika.

“Ovo ne treba da bude moja lična pobjeda, niti lična pobjeda bilo koga od nas. Ovo treba da bude pobjeda za RS. Ova politička utakmica za nivo predsjednika RS  je bila najinteresantnija zbog značaja ove pozicije, ali i zbog činjenice da smo u toj utrci bili Dodik i ja.

Vjerovala sam u narod RS, da je nakon dugotrajnog robovanja i loše vladavine narod ipak uspio da prosudi šta je dobro, a šta nije.

Ono što građani RS mogu očekivati, ja jesam Srpkinja, ali biću predsjednica svih građana RS. Pod zastavom Republike Srpske ima mjesta za sve.

Naša obaveza je da ekonomski snažimo Republiku Srpsku, da je učinimo u ekonomskom pogledu nezavisnom u ovoj složenoj političkoj strukturi koja se zove BiH.

Drugi narodi u BiH od mene će uvijek imati ispruženu ruku. To znači  da ću praviti kompromise tamo gde su mogući, ali i od drugih ćemo očekivati da prave kompromise, jer BiH može da opstane samo na bazi kompromisa. To je moj poziv onima koji će predstavljati druge narode u BiH. Naša osnovna misija je da sačuvamo narod u RS. Narod RS nestaje, a RS će biti ponosna i vječna samo kad nas bude više i više i kada bude ovdje naroda.  Narod je čuvar RS.

Naša osnovna misija je da stvorimo pretpostavke ljudima da ovdje opstaju i ostaju, grade, rađaju se i stvaraju. Posao, posao, posao i zakon, zakon, zakon.

Učinićemo sve da moje ključno obećanje – konačan obračun sa kriminalom i korupcijom – ispunimo i to ćemo uraditi sa velikim zadovoljstvom, jer je politička stabilnost srpski nacionalni interes. Mir i obračun sa korupcijom su pretpostavke ekonomskog razvoja.

Ne možemo imati ekonomski razvoj ako imamo permanentnu politiku sukoba i ako se političke krize podgrijavaju.

Ovo je tek početak pobjeda. Mi kao narod treba da naučimo da pobjeđujemo u miru. Srbi su stradali u mnogim ratovima. Mi jesmo nebeski narod, ali treba da naučimo da pobjeđujemo u miru.

Pobjeda znači bolja ekonomija, bolje zdravstvo, bolje obrazovanje i borba protiv korupcije.

Buka

***

Dodik se obratio javnosti: Nesumnjiva pobjeda Cvijanović, moja prednost nedostižna za Trivić

Predsjednik SNSD-a i kandidat za predsjednika RS Milorad Dodik obratio se javnosti gdje je proglasio pobjedu svoje stranačke kolegice Željke Cvijanović u utrci za Predsjedništvo BiH.

Što se tiče njegove borbe za poziciju predsjednika RS, kazao je kako ima prednost koja je nedostižna. 

– Želim da kažem da su izbori, što se nas tiče, provedeni fer i korektni. Da mali ekcesi ne mogu dovesti izbore u pitanje. SNSD je postigao svoj maksimalni i dobar rezultat. Nesumnjiva pobjeda Željke Cvijanović za člana Predsjedništva. Želim da joj čestitam, analizirat ćemo izbore kasnije.

Što se tiče predsjednika RS, mi se trudimo da damo tačne podatke. Nismo oni koji bi proglasili rezultate, a sutra se kajali i govorili kako nisu to trebali uraditi. Mislimo da imamo prednost koja je nedostižna.

Na nekih 360.000 prebrojanih glasova, ja vodim za 25.000 glasova – sa 235.692 nasuprot 209.167 osvojenih glasova. To je nedostižno jer znamo da još nisu stigli rezultati sa mjesta za koja smo sigurni u pobjedu. Na kraju će to završiti na 90.000 razlike – rekao je Dodik.

Kazao je kako je razlika nedostižna i da ona svakog trenutka raste.

Priznao je da je izgubio u Banjoj Luci, ali da je pobijedio na nivou RS.

avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close