Paul Craig Roberts optužuje Pariz za ‘false flag’

Le Penova bi da zatvara džamije, Paul Craig Roberts optužuje Pariz za ‘false flag’, a Papa ne odustaje od ideje o Trećem svjetskom ratu!

Nakon stravičnih događaja u Parizu svijet je zaprepašten razmjerama tragedije, ali i preplavljen različitim komentarima i reakcijama.

Le Pen: Zatvorit ćemo džamije!

Lider desničarskog Nacionalnog fronta Marin le Pen izjavila je danas, povodom terorističkih napada u Parizu, da su neprijatelji Francuske oni koji održavaju veze sa islamizmom i da „islamski fundamentalizam“ mora biti uništen.

Francuska mora odrediti ko su joj prijatelji, a ko neprijatelji. Neprijatelji Francuske su oni koji održavaju veze sa islamizmom. Jednom za svagda Francuska mora preuzeti kontrolu nad svojim granicama. Islamski fundamentalizam mora biti uništen, radikalne džamije moraju biti zatvorene i radikalne vjerske vođe proterane – rekla je Le Pen na francuskoj televiziji, prenosi “Guardijan”.

Prema njenim riječima, francuskim teroristima mora biti oduzeto državljanstvo i zabranjen ulazak u zemlju.

Le Pen je rekla da je ovo šesti put u 2015. godini da „islamski terorizam“ napada Francusku.

Slučaj „sirijski psaoš“

Pasoš sirijskog državljanina pronađen je kod jednog od terorista-samoubica na pariskom stadionu Stad de Frans, prenosi francuska televizija BFM.

Dvojica od sedam terorista odgovornih za sinoćnji napad u Parizu su identifikovana, saopštila je policija. Jedan od njih je sirijski državljanin, dok je drugi francuske nacionalnosti.

Ranije, francuska policija je saopštila da je pronađen sirijski pasoš kod tijela jednog od terorista-samoubica, dok je ličnost drugog ustanovljena po otiscima prstiju.

Kako mediji prenose francuska policija je u potjeri za crnim “seatom” stranih tablica “GUT 18053”.

Pored tijela još jednog osumnjičenog za teroristički napad u Parizu, koji je izveden pored stadiona Stad de Frans, pronađen je egipatski pasoš.

Među počiniocima terorističkog napada na rok koncertu u teatru Bataklan u Parizu mogla je da bude i jedna žena, prenosi radiostanica Europe 1.

Prema informaciji radiostanice, gledaoci koji su bili na koncertu izjavili su da su vidjeli kako ulazi troje terorista, među kojima su bila dva muškarca i jedna žena.

U petak uveče u Parizu se dogodila serija terorističkih napada. Napadači su pucali na posjetioce jednog restorana, tri eksplozije odjeknule su u blizini stadiona Stad de Frans, gde se održavala prijateljska utakmica Francuska-Njemačka. Pored toga, na rok koncertu u teatru Bataklan napadači su držali taoce. Francuski predsjednik Fransoa Oland objavio je da je u napadima stradalo 127 ljudi.

Među zasad potvrđenih 128 žrtava sinoćnjeg terorističkog napada u Parizu, dosad su zvanično objavljene nacionalnosti samo pet žrtava, dva Belgijanca, dva Rumuna i jednog Šveđanina.

Šef belgijske diplomatije Didije Rejnders je izjavio da su u više istovremenih napada u Parizu sinoć poginula najmanje dva državljana Belgije, prenijela je agencija AFP.

Zvanično, među povređenima ima jedan Austrijanac i jedan Rumun, dok je američki Stejt Department naveo da među ranjenima ima i Amerikanaca.

„False flag“ po Paulu Craigu Robertsu

Sedam je sati, petak 13, a nemamo mnogo informacija o “terorističkom napadu” u Parizu, samo to da je Pariz zatvoren kao i Boston nakon “Boston Marathon bombardiranja”, koji također nosi etiketu događaja popularno nazvanih „false flag“.

Možda će uvjerljivi dokazi biti prezentirani da je sinoćnji događaj u Parizu zaista teroristički čin. Međutim, šta bi izbjeglice dobile od stvaranja imidža nepoželjnih osoba u zemlji domaćinu, ili gdje izbjeglice u Francuskoj mogu nabaviti automatsko oružje i bombe? Dosta, gdje ih sami Francuzi mogu nabaviti?

Milioni izbjeglica protjeranih zbog ratova Washingtona preplavljuju Evropu dovodeći tako u prvi plan nacionalističke , anti-EU, partije u zapadnoevropskim zemljama, kao što su Pegida u Njemačkoj, Nezavisna partija Nigela Faragea u Velikoj Britaniji, pa sve do Marie Le Penn i njene Nacionalne partije u Francuskoj. Pored toga što su anti-EU, ove partije se također protive dolasku migranata.

Posljednje ankete u Francuskoj jasno pokazuju, da je zbog izbjeglica proizašlih iz američkih ratova, Marie Le Penn postala prvi kandidat za osvajanje narednih predsjedničkih izbora u Francuskoj

Zbog  14 godina duge podrške neokonzervativnim ratovima Washingtona, koji imaju za cilj ostvariti američku hegemoniju na Bliskom Istoku, establišment Evropskih vlada izgubio je podršku glasača. Evropljani žele biti Francuzi, Nijemci, Italijani, Mađari, Česi, Britanci. Oni ne žele da se njihove države transformišu u „Babilonsku kulu“ raznolikosti zahvaljujući izbjeglicama koje su rezultat ratova Washingtona.

Da ostanu u nacionalnom smislu ono što jesu, osnovno je što partije poput Pegide, Faraga ili Lepenove nude svojim biračima

Shvativši svoju ranjivost, sasvim je moguće da je francuski vladajući establišment donio odluku o provedbi napada „lažne zastave“, koji će im onda dati  osnove za zatvaranje francuskih granica, a time će i lišiti Marine Le Pen njezinog glavnog predizbornog aduta.

Neki ljudi su toliko naivni i glupi da misle nijedna vlada neće ubijati svoje građane. No, vlada to čini sve vrijeme. Postoje beskrajni broj napada „lažnih zastava“, kao što su operacije Gladio. Operacija Gladio je bila sprovedena od strane CIA-e  i italijanske obavještajne službe, a sastojala se od nemilosrdnog izazivanja bombaških napada nad nevinim Italijanima, poput onih koji su čekali na željezničkoj stanici, ubistava stotina ljudi, a onda su za to nasilje okrivljene evropske komunističke stranke u vremenu nakon Drugog svjetskog rata, kako bi komunisti bili spriječeni da ostvare pobjede u izbornim utrkama.

Predsjednik Italije otkrio je istinu o operaciji Gladio, a također o njoj možete pročitati prljave detalje u brojnim knjigama i online. Bombaške akcije nisu učinili komunisti, što je naširoko izvještavano u korumpiranom zapadnim medijma, nego su ih provele obavještajne strukture Italije uz svesrdnu pomoć CIA.-e. U jednoj od rasprava talijanskih istražnih organa, član talijanske obavještajne službe, rekao je da su ciljevi napada pomno birani kako bi se povećala smrtnost  žena i djece, jer su te žrtve bile najkorisnije u diskreditiranju komunista.

S obzirom da zapadni svijet ima dugu tradiciju orkestracija „lažnih zastava“, “teroristički napadi” u Parizu mogli bi biti njihova najnovija manifestacija, piše Roberts na svome ličnom blogu.

„Papa mira“ najavljuje Treći svjetski rat

Papa Franjo komentirao je pokolj u Parizu, nazvavši napad dijelom Trećeg svjetskog rata, javlja Radio Vatikan.

 

U telefonskom intervjuu rekao je kako ovakvi napadi “nisu humani”.

“Ja sam uz Francuze, s obiteljima i žrtvama i molim se za njih. Pogođen sam i žalostan. Ne razumijem, ovakve je stvari teško razumjeti”, rekao je Papa Franjo.

 

Na pitanje je li ovo početak Trećeg svjetskog rata, Papa je odgovorio “ovo je dio toga”. “Ne postoji religijsko niti ljudsko opravdanje za takvo što”, rekao je Papa.

Nakon svega, jedno je sigurno-još dugo ćemo pisati i polemisati o tragičnom petku trinaestom, koji je Pariz sinoć pretvorio u zonu sumraka.

Priredio: Ermin Kadić; Izvor: Agencije

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close