Papa oštro protiv gay ideja

Kršćani moraju reći ne rodnoj teoriji i da vezi muškarca i žene u braku, rekao je u subotu papa Benedikt XVI. u novom vrlo oštrom govoru protiv ateističke antropologije.

Rodna ideologija je teorija koja je u modi na Zapadu, prema kojoj seksualni identitet određuju odgoj i okolica, a ne genetske razlike. Za nju se zalažu zagovaratelji gay brakova i smatraju da ženski ili muški identitet nije unaprijed određen.

“Crkva ponovo govori ‘da’ dostojanstvu i ljepoti braka i ‘ne’ filozofijama roda, jer je reciprocitet između muškaraca i žena izraz ljepote prirode koju je želio Stvoritelj”, rekao je Papa tijekom primanja predstavnika katoličke pomoći razvoju nakon njihove skupštine, prenosi Hina.

Gay brakovi i rodovi postaju sve veći razlozi nerazumijevanja crkve i zapadnih elita. U Parizu su prošle nedjelje stotine tisuća ljudi, većinom katolika manifestirale protiv plana socijalističke vlade da legalizira gay brakove.

Joseph Ratzinger je izrazio žaljenje što sve što je “tehnički moguće postaje moralno dopušteno, svako eksperimentiranje prihvatljivo, odobrena svaka demografska politika i ozakonjena svaka manipulacija”.

On je pozvao sve sudionike razvoja da u suradnji s drugima “odbiju financiranje i suradnju koje izravno ili neizravno, podupiru planove neslaganja s kršćanskom antroplogijom”.

Sveta Stolica ima svoja načelna stajališta, posebice protiv kontracepcijske pilule i prezervativa, koje oštro kritiziraju UN-ove agencije i druge nevladine organizacije. Papin govor je zvučao kao podsjetnik na red za one koji se ne pridržavaju pravila Crkve.

bitno.ba
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close