Deset tvrtki u potrazi za poslovnim partnerima u BiH

Europska poduzetnička mreža kao i svakog mjeseca izdvojila je 10 ponuda pristiglih u mjesecu januaru od strane raznovrsnih tvrtki diljem Europe koje tragaju za poslovnim partnerima u BiH.

Sve ponude dostupne su putem baze poslovne saradnje mreže EEN kojoj  imaju pristup sve članice ove mreže. Na taj način se pruža mogućnost i preduzećima  iz Bosne i Hercegovine da dostave ponude,  koje će biti dostupne u ovoj zajedničkoj bazi  podataka.

Ponuda iz Hrvatske

Hrvatska firma, čije je glavno područje stručnosti oblikovanje guma, obrada metala, retro-fit inženjering i tehničke usluge, nudi usluge trgovinskog posredništva, uzajamnu proizvodnju i podugovaranje. Glavne prednosti koje ova firma nudi potencijalnom poslovnom su fleksibilnost, prilagođavanje potrebama klijenata i  promjenama na globalnom tržištu.

Ponuda iz Hrvatske

Hrvatska firma, ovlašteni izvođač, specijalizovana za proizvodnju betonskih proizvoda, proizvodnju montažnih elemenata za građevinarstvo i inženjering,  zainteresovana je za joint venturei podugovaranje. Firma posjeduje certifikat ISO 9001: 2008. Glavne prednosti koje ova firma nudi potencijalnim partneru su visoka tehnološka oprema i tehnološki know-how u proizvodnji. Ono što se očekuje od potencijalnog poslovnog partnera su profesionalnost, otvorenost za dugoročnu suradnju i eventualno ulaganje novog kapitala.

Ponuda iz Slovenije

Slovensko preduzeće specijalizovano za proizvodnju i distribuciju cijevi i fitinga izrađenih od polipropilena zainteresovano je za podugovaračke aktivnosti i uzajamnu proizvodnju.  Preduzeće proizvodi različite vrste cijevi i spojnica za kanalizacione sisteme, drenažne cijevi i šahtove.

Ponuda iz Turske

Tursko preduzeće specijalizovano za kreiranje i promociju brendova zainteresovano je za franšizno poslovanje i joint venture. Glavne prednosti koje ovo preduzeće nudi potencijalnom partneru je visokokvalifikovano i kreativno osoblje koje nudi profesionalna rješenja u stvaranju i promociji branda. Ono što se očekuje od potencijalnog poslovnog partnera su stručnost,  finansijska saradnja, i otvaranje novih tržišta i povećanje konkurentnosti u razvijanju brendova.

Ponuda iz Velike Britanije

Preduzeće iz Velike Britanije, koje se bavi recikliranjem starih tepiha, od kojih se dalje izrađuju korisna vlakna za izolaciju zainteresovano je za pronalazak zastupnika, podugovarača i partnera za joint venture.

Ponuda iz Njemačke

Njemačka firma koja se bavi konsaltingom i inženjeringom i djeluje  u okviru svjetske grupe za zaštitu okoliša u potrazi je za partnerima za zajedničke projekte. Firma je također zainteresovana za uspostavu joint venture, nudi saradnju u razvoju poslovanja i  dugogodišnje iskustvo na ovom području.

Ponuda iz Turske

Turska firma koja se bavi proizvodnjom računara i elektronskih komponenata zainteresovana je za pronalazak partnera za zajedničko ulaganje. Ono što se očekuje od potencijalnog poslovnog partnera su profesionalnost i radna etika.

Ponuda iz Crne Gore

Crnogorska firma, specijalizovana u proizvodnji zdrave hrane zainteresovana je za pronalazak trgovinskog posrednika kao i za joint venture partnerstvo. Firma se bavi preradom voća i povrća i prozvodnjom džemova, voćnih sokova, voćnih sirupa, gljiva i sirćeta. Ono što se očekuje od potencijalnog poslovnog partnera je spremnost na dugoročnu saradnju.

Ponuda iz Slovenije

Slovenska firma koja nudi usluge čišćenja, bavi se prodajom i distribucijom sanitarnih pomagala. Zainteresovana je za saradnju s proizvođačima toaletnog papira, sapuna i deterdženata. Od potencijalnog poslovnog partnera očekuje se prethodno iskustvo i profesionalnost.

Ponuda iz Srbije

Srbijanska firma specijalizovana za proizvodnju limenih spojnica  i bakarnih žica nudi posredničke usluge i zainteresovana je za zajedničko ulaganje.

eKapija.BA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close