Padavine u ZDK-u nisu donijele veće probleme

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona saopćio je da kiše koje su pojačane u proteklim danima, zasad nisu donijele veće probleme. Na osnovu informacija lokalnih operativnih centara civilne zaštite, slivovi svih rijeka u kantonu su u visini normalnog vodostaja.

U općinama ovog kantona zasad su zabilježene pojave blagog porasta vodostaja rijeka i lokalnih potoka, a vodostaj rijeke Bosne je normalan.

Vodostaj u slivu Lašve, koja se uliva u rijeku Bosnu s područja Srednjobosanskog kantona, porastao je za 10 centimetara i ne predstavlja opasnost po stanovništvo i materijalna dobra.

Putna infrastruktura na području Zeničko-dobojskog kantona je u funkciji te nije bilo posebnih ograničenja ni zastoja u odvijanju saobraćaja na svim glavnim i lokalnim putnim pravcima.

U narednom periodu se očekuju padavine pa iz Kantonalog operativnog centra civilne zaštite ZDK-a preporučuju da se pojača čišćenje propusta, odvoda i da se saniraju manje akumulacije vode na putevima.

U protekla 24 sata u Zeničko-dobojskom kantonu nisu registrovane intervencije vatrogasnih jedinica koje su obavljale svoje redovne poslove i zadatke.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close