BiHPrivreda

Ovo je Tarik Jašarević, najbolji mladi poduzetnik na Balkanu

VIDEO/ POBJEDA U KONKURENCIJI OD 80 IDEJA

Ovo je Tarik Jašarević, najbolji mladi poduzetnik na Balkanu: Evo kakvo je kreativno rješenje osmislio

Njegova ideja pobijedila je u konkurenciji 80 ideja na Međunarodnom takmičenju srednjoškolaca u poduzetničkim vještinama poslovog izazova zapadnog Balkana u Beogradu

 

Ideja Tarika Jašarevića o proizvodu od recikliranog materijala bila je najbolji timski prijedlog na balkanskom sajmu poduzetništva održanom u Beogradu, gdje su se takmičili srednjoškolci iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

 

Njegova ideja pobijedila je u konkurenciji 80 ideja na Međunarodnom takmičenju srednjoškolaca u poduzetničkim vještinama poslovog izazova zapadnog Balkana u Beogradu.

 

– Osmislio sam bicikl na električni pogon koje se može koristiti kao hibrid, a za inovaciju i dizajn osvojio sam prvo mjesto – kazao je učenik Hemijske škole u Tuzli Tarik Jašarević.

 

Prezentacija ideje, napominje ovaj talentovani srednjoškolac, bila je dio vrlo smišljenog poduzetničkog plana, koji su radili timski.

 

U Hemijskoj školi ovaj uspjeh učenika smatraju najvećim pojedinačnim uspjehom u zadnjih dvadesetak godina, kaže direktor Hemijske škole u Tuzli Arif Švraka.

 

– U takmičenju Business Challenge, organiziranog na tri nivoa, kantonalnom, državnom i Balkanskom, Tarik je pokazao i sklonosti ka timskom radu – rekao je direktor, ističući da je njegov uspjeh i uspjeh Hemijske škole, nastavnika i menadžmenta.

 

Pobjeda je, kažu u školi, još vrjednija, jer je učenik smjera za web dizajn pobijedio učenike ekonomskih škola i gimnazija i pokazao put kojim svoje ideje mogu plasirati i svi drugi kreativni učenici.

 

 

(Fena/mr)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close