Ovi putevi su i dalje zatvoreni za saobraćaj

Iz Asocijacije auto-moto klubova BiH priopćeno je kako su zbog izlijevanja vode, odrona i klizišta za sav promet zatvorene dionice magistralnih cesta.

Na dionici magistralnog puta M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova), saobraćaj je do daljnjeg obustavljen i preusmjeren na regionalni put (R-465 preko Ševarlija), gdje se teretna vozila do 4 metra visine propuštaju naizmjenično-iz jednog pa onda iz drugog pravca, dok putnička vozila ovom obilaznicom saobraćaju bez ograničenja.

Zbog radova na sanaciji kolovoza, danas i naredna dva dana u vremenu od 08.00 do 17.00 sati, najavljena je potpuna obustava saobraćaja na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje).

Saobraćaj je i dalje obustavljen na magistralnim putevima:

M-14.1 Brčko-Lončari i M-18 Bijeljina-B.Rača, kao i na regionalnim putevima R-458 Lopare-Gornja Tuzla i R-467 Olovo-Ribnica.

Na dionici magistralnog puta M-16 Jajce -Crna Rijeka saobraćaju vozila do 12 tona nosivosti.

Na dionicama: M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) i M-14.1 Odžak-Bosanski Brod obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog klizišta, otežano-jednom trakom, saobraća se na magistralnim putevima: M-19 Zvornik-Bijeljina (na dionici Donji Šepak-Debela Međa) i M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u Čardačanima).

Na ostalim putevima vozači se upozoravaju na odrone kamenja na kolovoz, kao i na povećanu opasnost od klizišta.

Granični prijelazi Bosanski Šamac, Brčko i B. Rača i dalje su zatvoreni za saobraćaj. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(Fena/md)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close